For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Erzhan Kulibaev | George Enescu Festival

Erzhan Kulibaev

„Îmbrăcat elegant în negru, cu un Stradivarius în mâna stângă, tânărul violonist, cu un sunet puternic care se învârtea în jurul fiecărui membru al audienței, a strălucit cu o tehnică remarcabilă și interpretarea convingătoare și emoțională a lui Ceaikovski, pentru a termina cu ovații din partea publicului argentinian.” (La Nacion)

Erzhan Kulibaev se afirmă ca unul dintre cei mai incitanți și talentați soliști de concert. Erzhan a început să cânte la vioară la vârsta de șase ani. A absolvit Școala Centrală de Muzică Specială a Conservatorului de Stat din Moscova. Din 2004 a studiat în clasa profesorului Zakhar Bron la Școala de Muzică „Regina Sofia” din Madrid. În 2006, 2010 și 2011 a fost recompensat cu Diplome de Onoare de Regina Spaniei și a cântat la Palatul Regal din Pardo. În prezent, Erzhan este studentul profesorului Pierre Amoyal la Universitatea Mozarteum din Salzburg (Austria).

Erzhan a înregistrat un disc cu lucrări camerale de Józef Krogulski și Józef Nowakowski pentru Institutul Chopin din Varșovia. Acest CD a fost premiat cu titlul „Cel mai bun album” din decembrie 2016 de către revista Gramophone.

Performanțele sale includ câștigarea premiului S & R Washington în 2015 și premii la concursurile internaționale Wieniawski, Enescu, Demidovski, Lisabona, Hindemith și Buenos Aires. Recent, Erzhan a primit, de asemenea, premiul întâi cu distincții la Manhattan International First Music Competition din New York. Împreună cu pianistul Danor Quinteros, Erzhan a câștigat premiul pentru cel mai bun duo la Academia de la Lausanne, oferit de orașul Laussane.

Unul dintre artiștii tineri de la The Violin Channel, concertele sale recente au inclus debuturi solo la săli de prestigiu precum Stern Auditorium al Carnegie Hall din New York, Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, Biserica St. James Piccadilly din Londra ș.a.

A interpretat cu mai multe orchestre de renume, printre care și Orchestra Filarmonicii din Poznan, Sinfonia Iuventus din Varșovia, Orchestra Regală de Cameră din Valonia, Orchestra de Cameră Amadeus a Radiodifuziunii Poloneze, Orchestra Simfonică din Tenerife etc.

Erzhan a fost prezent în numeroase festivaluri internaționale precum Festivalul de la Salzburg, „Chopin and his Europe” și Beethoven Easter Festival din Varșovia, Santander, Estío Musical Burgalés, Otoño Musical Soriano, Festivalul de Muzică Clasică din Riga, Kasama din Japonia, Henryk Wieniawski, LongLake din Lugano și Crans Montana Classics din Elveția.

A colaborat cu artiști precum Valery Gergiev, Marek Pijarowski, Vladimir Ashkenazy, Dorian Wilson, Maxim Vengerov, Schlomo Minz, Agnieszka Duczmal, James Feddeck, Vladimir Kiradjiev, Massimiliano Caldi, Michael Hofstetter, Rafael Gintoli, Jorge lhez, Nicholas Milton, Abzal Mukhitdinov, Rafael Payare, Alejandro Posada, Anna Duczmal-Mróz, Wojciech Rajski, Emir Saul, Tadeusz Strugała, Tadeusz Wojciechowski, Maciej Żółtowski, Itamar Golan, Mihnea Ignat, Dario Lucantoni și Peter Gribanov.