For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Eun-Sun Hong – George Enescu Festival

Eun-Sun Hong

Eun-Sun Hong s-a născut la Seul, în 1989 și a început să cânte la violoncel când avea 9 ani. Profesorii ei principali au fost Myung-Wha Chung din Seul și Lluis Claret de la Școala de Muzică Victoria de la Angels din Barcelona, în perioada 2005-2008. Din anul 2008, studiază cu Frans Helmerson la Universitatea de Muzică și Dans din Köln (2008-2012 ) și Universitatea Hanns Eisler din Berlin (din 2012).

În septembrie 2014, Eun-Sun Hong a câștigat Marele Premiu la secțiunea violoncel a prestigiosului Concurs Internațional „George Enescu” din București. Mai mult decât atât, a câștigat numeroase premii la concursuri internaționale recunoscute, cum ar fi Concursul de violoncel „Penderecki” din Cracovia, Polonia în 2013 (premiul al II-lea), Concursul de violoncel „Gaspar Cassado”, în 2006 (premiul al III-lea) și Concursul „Ceaikovski” pentru tinerii muzicieni, în 2004 (premiul al II-lea). De asemenea, a câștigat premiul „El Primer Palau” 2006, organizat de renumita sală de concerte Palau de la Música Catalana din Barcelona. În 2007, Eun-Sun Hong a fost distinsă cu Premiul Ingrid zu Solms de către contesa Ingrid zu Solms-Wildenfels, în cadrul Festivalului de violoncel al Academiei Kronberg și a susținut un recital solo.

Eun-Sun Hong a avut primul recital public la vârsta de 13 ani, la Sala de artă Kumho din Seul și a debutat cu Orchestra Filarmonicii din Seul, în 2003. A dat numeroase recitaluri și concerte în Europa, Coreea și Japonia. A interpretat alături de o serie de orchestre internaționale precum Orchestra Filarmonică din Seul, Orchestra Filarmonică din Tokyo, Orchestra Filarmonică din Veneția, Orchestra Filarmonicii George Enescu, Orchestra Filarmonică Rusă, Orchestra Simfonică din Kuopio, Orchestra Națională din Andorra, Orchestra de Cameră din Coreea și Orchestra de Cameră din Minsk, printre altele. Ca muzician de cameră, ea a colaborat cu Lynn Harrell, Gary Hoffman și Irena Grafenauer. În septembrie 2015, i-a fost acordat premiul „Ciaccona for six cellos” al Maestrului Krzysztof Penderecki, alături de Frans Helmerson și Truls Mørk, la Festivalul Academiei Kronberg din Germania.

Eun-Sun Hong a fost prezentă pe scena unor săli de concerte prestigioase, precum Konzerthaus din Berlin, Victoria Hall din Geneva, Wigmore Hall din Londra, Ateneul Român din București, Palau de la Musica Catalana din Barcelona, Teatrul Champs-Élysées din Paris sau Centrul de Arte din Seul. A fost invitată la festivaluri, precum Festivalul Ravello din Italia, Festivalul Casals din El Vendrell, Festivalul Internațional Piatigorsky Cello din Los Angeles, Festivalul de violoncel Kronberg din Germania, Academia Internațională Seiji Ozawa din Elveția, Festivalul Naantali din Finlanda, Festivalul Internațional de Muzică Joan Brudieu, în Spania, și Festivalul Open Chamber Music din Prusia Cove, Anglia.