For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser John York | George Enescu Festival

John York

Cariera lui John York a debutat cu 40 de ani în urmă, când a fost distins cu Premiul Internațional Debussy la Paris, care l-a purtat apoi în jurul lumii ca solist al unor orchestre precum Orchestra Filarmonicii din Londra și London Mozart Players, dar și ca partener de muzică de cameră, alături de violoncelistul Raphael Wallfisch și, împreună cu soția sa Fiona, în echipa de pian York2. Ambele duouri au înflorit timp de 37 de ani.

Echipa Wallfisch / York are o discografie uriasă la Nimbus, de la Beethoven la Zemlinsky și MacMillan.

John a realizat, de asemenea, integrala pentru pian solo de James MacMillan pe două CD-uri BBM, „Raising Sparks” și „Kiss on wood”. York2 a înregistrat pentru Nimbus Records, un repertoriu unic de pian la patru mâini care cuprinde, printre altele, „Sărbătoarea primăverii” de Stravinski, „Marea” de Debussy, „Planetele” de Gustav Holst, lucrări de Ravel și York Bowen etc.

John York a lucrat în fiecare vară, timp de 27 de ani, cu studenți aflați la cel mai înalt nivel, la Astona International din Elveția, iar în Marea Britanie, a fost profesor, timp de 33 de ani, la Universitatea de Muzică și Artă Dramatică Guildhall din Londra  și s-a retras, în 2011, de pe poziția de Senior Music Head al celebrei Școli de fete Sf. Paul din Londra.