For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Tim Benjamin | George Enescu Festival

Tim Benjamin creează muzică pentru marile ecrane, pentru scenă și pentru sălile de concert. Lucrarea sa a fost difuzată, înregistrată și interpretată la nivel internațional și lansată public de case de discuri majore, inclusiv Sony / EMI. Este cunoscut pentru numeroasele sale opere care au fost produse și cântate în turnee prin Marea Britanie și Franța. Muzica sa este frecvent folosită în cadrul programelor TV din întreaga lume, de la teatru la documentare și a înregistrat muzica pentru mai multe filme premiate.

Benjamin este de asemenea scriitor și regizor atât pentru muzica interpretată pe scenă, cât și cea de pe marile ecrane. În 2019 a regizat o adaptare de lung metraj a operei sale „Focul olimpului”, produsă inițial de Radius Opera, o companie de operă fondată de Tim Benjamin în 2007, în cadrul careia a rămas Director Artistic.

Tim Benjamin este un public speaker, broadcaster și tehnolog, combinând aceste abilități în rolul său de Storyteller la Infinity Works, una dintre cele mai importante consultanțe de management din Marea Britanie. A susținut numeroase discuții și emisiuni publice, inclusiv o conferință TED pe tema inspirației.

Tim este un antreprenor, precum și un compozitor, care a fondat o companie de succes în 1999, creând un software de servicii digitale TV interactive, care a fost utilizat în milioane de case din Europa. De atunci a pus bazele, s-a implicat și a consiliat o serie de noi afaceri de înaltă tehnologie.

Tim a câștigat mai multe premii pentru muzica sa, în special premiul BBC Young Musicician of the Year pentru compozitori, în anul 1993, și altele de atunci, iar activitatea sa a fost susținută de instituții precum Arts Council England sau Trustul RVW. A studiat la Universitatea Oxford și la Royal Northern College of Music și, în memoria unuia dintre foștii săi profesori, a fondat Bursa Steve Martland pentru tineri compozitori pentru a participa la Școala de Vară Sound & Music din Marea Britanie.

Website: https://timbenjamin.com