For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Hyoung-Joon Chang | George Enescu Festival

Hyoung-Joon Chang

Încă de la debutul său cu Orchestra Filarmonicii din Seul, la vârsta de șaisprezece ani, pianistul coreean Hyoung-Joon Chang a lucrat cu dirijori renumiți, printre care Walter Hendl, Tadaaki Otaka, Thomas Sanderling, Paul Freeman și Ian Hobson. Chang a colaborat cu orchestre de renume internațional, precum  Orchestra Simfonică din Londra la Barbican Centre, Filarmonica din Tokyo la Centrul Cultural din Tokyo, Orchestra Simfonică a Rusiei, Czech National Symphony, Sinfonia Da Camera, Osaka Symphony la Osaka Symphony Hall, Victoria Symphony și Chautauqua Symphony, în timpul festivalului său estival de arte. Chang a fost solistul premierei coreene a „Concertului pentru două piane și orchestră” de Vaughan Williams și a lucrării „Zi ploioasă pentru pian și orchestră” de Kang-Yul Lee, care a câștigat Art Award of the Year în Coreea. În plus, Chang a susținut recitaluri solo pe scene din Europa, Statele Unite, Canada, Japonia și Coreea.

Chang a obținut titlul de doctor al Școlii de Muzică din Manhattan, unde a studiat cu pianiștii americani legendari Earl Wild și Constance Keene. De asemenea, i-a cântat adesea regretatului Abram Chasins. A fost membru al juriului Concursului Internațional de Pian din Cleveland, de la Dublin, Seoul, Epinal, Shanghai, Scoția, Astana, Dresda, Kiev, Suzhou și „The Top of the World International Piano Competition” din Tromso, Norvegia. Mulți dintre elevii săi au câștigat premii importante la concursuri internaționale.

A susținut cursuri de măiestrie la școli renumite din întreaga lume, inclusiv Școala de Muzică din Eastman, Școala de Muzică din Manhattan, Universitatea din Illinois, Școala din Colburn, Shanghai, Beijing, Conservatorul din Sichuan, Colegiul Regal de Muzică din Londra, Conservatorul Regal din Scoția, Dresda, Universitatea din Mannheim. Este profesor de pian la Universitatea Națională din Seul din 1995. Un muzician activ și popular, Chang a înregistrat diverse concerte de pian de Mozart, Prokofiev, Ceaikovski, Gershwin și Schnittke pentru Pro Arte, Warner Music și Genuin.