andrey pisarev

Andrey Pisarev

În 1991, la Concursul Internațional Mozart din Salzburg, un tânăr pianist rus a câștigat Marele Premiu – a fost prima dată când Marele Premiu a fost acordat în cadrul acestei competiții, din 1956. Câștigătorul a fost Andrey Pisarev.

Pe 10 octombrie 2006, Gunilla Boström a scris în ziarul suedez „Helsingborgs Dagblad”: „În aprilie 2004, am crezut că Andrey Pisarev a fost cel mai bun pianist pe care l-am auzit vreodată și această părere persistă după recitalul său … Expresia Pianistul mondial nu este o exagerare la adresa lui…”

Pe lângă Concursul Mozart, Andrey Pisarev a câștigat Premiul I la Concursul de Pian Rachmaninoff (Moscova, 1983), precum și Premiul I la Concursul Internațional de Pian UNISA TRANSNET și premiile speciale pentru cele mai bune interpretări ale unei sonate clasice și un concert Mozart (Pretoria, 1992).

Andrey Pisarev are un repertoriu vast și se simte la fel de confortabil când interpretează Bach, Mozart, Liszt, Chopin, Rahmaninov, Debussy, Prokofiev sau Șostakovici.

Toate aceste concursuri i-au deschis ușile celor mai prestigioase săli de concert și i-au adus angajamente de la cele mai bune orchestre simfonice ale lumii, cum ar fi Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Japonia, Orchestra RAI Milano, Orchestra Simfonică din Cape Town, Orchestra Națională Rusă, Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg. Atât recitalurile sale solo, cât și concertele cu orchestră au fost apreciate de public și de critici în SUA, America de Sud și Centrală, Europa, Japonia, China, Coreea de Sud, Taiwan și Rusia.