Hyoung-Joon Chang

Încă de la debutul său cu Orchestra Filarmonicii din Seul, la vârsta de șaisprezece ani, pianistul coreean Hyoung-Joon Chang a lucrat cu dirijori renumiți, printre care Walter Hendl, Tadaaki Otaka, Thomas Sanderling, Paul Freeman și Ian Hobson. Chang a colaborat cu orchestre de renume internațional, cum ar fi London Philharmonic la Barbican Centre, Filarmonica din Tokyo la Centrul Cultural din Tokyo, Orchestra Simfonică a Rusiei, Czech National Symphony, Sinfonia Da Camera, Osaka Symphony la Osaka Symphony Hall, Victoria Symphony și Chautauqua Symphony,  în timpul festivalului său de muzică. Chang a fost solistul pentru premiera coreeană a „Concertului pentru două piane și orchestră”, al lui Vaughn Williams și „Ziua ploioasă pentru pian și orchestră”, de Kang-Yul Lee, care a câștigat Art Award of the Year în Coreea. În plus, Chang a interpretat solo pe scene din întreaga lume – Europa, Statele Unite, Canada, Japonia și Coreea.

Chang a obținut titlul de doctor al Școlii de Muzică din Manhattan, unde a studiat cu pianiștii americani legendari Earl Wild și Constance Keene. De asemenea, a cântat adesea pentru Abram Chasins. A fost membru al juriului în Concursuri Internaționale de Pian, din Cleveland, Dublin, Seoul, Epinal, Shanghai, Scoția, Astana, Dresda, Kiev, Suzhou și „The Top of the World International Piano Competition” din Tromso, Norvegia. Mulți dintre elevii săi au câștigat premii importante la concursuri internaționale.

A predat masterclass-uri la școli renumite din întreaga lume, inclusiv Școala de Muzică Eastman, Școala de Muzică Manhattan, Universitatea din Illinois, Școala Colburn, Shanghai, Beijing, Conservatorul din Sichuan, Royal College of Music, Conservatorul Regal din Scoția, Dresda Mannheim Hochschule. Este profesor de pian la Universitatea Națională din Seul din 1995. Un muzician activ și popular, Chang a înregistrat diverse concerte de pian de Mozart, Prokofiev, Ceaikovski, Gershwin și Schnittke pentru Pro Arte, Warner Music și Genuin.