philippe dinkel

Philippe Dinkel

Philippe Dinkel s-a născut în Vevey (Elveţia) şi a finalizat studiile de pian în Lausanne (Philippe-Jules Godard), Geneva (premier prix de virtuosité, clasa lui Harry Datyner), Bloomington (Indiana University, Alfonso Montecino) şi Bruxelles (Pascal Sigrist). În activităţile sale concertistice muzica de camera ocupă un rol foarte important, în special în Trio Musiviva (premiul I la competiţia din Colmar), cu Quatuor Sine Nomine, dar şi cu numeroşi artişti şi ansambluri.

Are, de asemenea, Master în Muzicologie la Universitatea din Geneva. Autor a numeroase articole şi conferinţe, el a predat muzicologie şi istoria şi analiza muzicii înainte de a deveni directorul Conservatorului de Muzică din Geneva şi, din 2009, al Universităţii de Muzică din Geneva (Haute Ecole de Musique de Genève).

A fost preşedintele Conferinţei Universităţilor Elveţiene de Muzică, a făcut parte din boardul Asociaţiei Europene a Conservatoarelor, făcând parte din numeroase jurii inclusiv în Competiţia Clara Haskil şi în concursul Ceaikovski pentru tineri muzicieni. De asemenea, face parte din boardul Concursului de la Geneva şi este decan al departamentului de muzică al Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Elveţia de Vest.

(martie 2014)