Philippe Entremont – Președintele juriului

Cariera excepțională a lui Philippe Entremont a început la vârsta de optsprezece ani, când a ajuns în atenția internațională cu succesul său de la Carnegie Hall, New York. El a interpretat concertul de pian al lui Jolivet și concertul de pian al lui Liszt nr. 1. De atunci, a urmat o carieră internațională de top ca pianist și, în ultimii 30 de ani, la pupitrul dirijoral.

A cântat și înregistrat sub bagheta lui Igor Stravinski, Darius Milhaud, Leonard Bernstein, Seiji Ozawa, Pierre Boulez, Eugene Ormandy, Leopold Stokowski. A interpretat în peste 7.000 de concerte în întreaga lume, dintre care peste 100 alături de Orchestra Philadelphia.

Philippe Entremont a condus cele mai mari orchestre simfonice din Europa, Asia și America și a lucrat cu cei mai mari soliști din lume, atât instrumentali, cât și vocali. În prezent, este dirijor pe viață la Orchestra de Cameră din Viena.

În 2015, Ecole Normale Supérieur de Musique de Paris – Alfred Cortot îi solicită lui Philippe Entremont să creeze School Chamber Orchestra. Primul concert a avut loc în mai 2015.

În 2018, este numit Președinte al juriului pentru secțiunea de pian a Concursul Internațional „George Enescu”.

Philippe Entremont a fost numit comandant al Legiunii de Onoare Franceză, comandant al Ordinului de Merit, comandant al Ordinului Arts et Lettres.

www.philippeentremont.com