For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Eduard Schmieder | George Enescu Festival
Schmieder 2016_byAlexandr

Născut și educat în Rusia, Eduard Schmieder a fost descris ca un „muzician extraordinar al sfârșitului de secol XX” (Henry Roth). În calitate de dirijor și violonist, Schmieder a concertat în săli renumite din întreaga lume, colaborând cu muzicieni precum Yehudi Menuhin, Ida Haendel sau Martha Argerich. În anul 1996, a susținut un recital la Genova, pe celebra vioară a lui Paganini – Guarneri del Gesù „Il Cannone”.

Eduard Schmieder este profesor de vioară la L.H. Carnell și director artistic al departamentului de coarde la Universitatea Temple din Philadelphia, unde predă unei clase de studenți selectați la nivel internațional. Dintre pozițiile ocupate anterior, se pot aminti cele de profesor de vioară și muzică de cameră la Meadows School of the Arts în Dallas (1990-2006) și profesor de vioară la University of Southern California, post ocupat anterior de Jascha Heifetz.

Începând cu anul 2004, Schmieder este profesor la Academia de Vară Mozarteum din Salzburg. Este invitat frecvent să jurizeze la concursuri internaționale precum „Regina Elisabeta”, „Sibelius”, „Paganini” și „Sarasate”. De-a lungul anilor, a primit numeroase premii și distincții pentru contribuțiile sale culturale ca muzician și profesor. S-a scris despre el în cărți de referință precum: Henry Roth „Violin Virtuosos: From Paganini to 21st Century” și Margaret Campbell „The Great Violinists”, precum și în trei articole din revista „The Strad”.