For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Krzysztof Wegrzyn | George Enescu Festival

Krzysztof Wegrzyn

Krzysztof Wegrzyn, fondatorul și directorul artistic al Concursului Internațional de Vioară „Joseph Joachim” din Hanovra, s-a născut în Gdansk, Polonia. El a studiat la Varșovia, Freiburg și Londra. Personalitatea sa muzicală a fost puternic influențată de Wolfgang Marschner, Yfrah Neaman și Dorothy DeLay.

Wegrzyn a fost câștigătorul concursurilor Karol Szymanowski și Rodolfo Lipizer și laureatul altor concursuri internaționale renumite (Spohr, Montreal).

Activitatea sa concertistică l-a dus în toată lumea și a realizat numeroase înregistrări pentru radio, televiziune și discuri. Repertoriul său vast cuprinde, de asemenea, lucrări de Lutosławski, Ligeti, Nono, Schnittke, Pärt și Penderecki. Krzysztof Wegrzyn a fost, timp de mai mulți ani, concertmaistrul Operei de Stat din Hanovra și al Orchestrei Filarmonice, iar din 1993, a fost profesor la Universitatea de Muzică, Teatru și Media din Hanovra. Mulți dintre studenții săi au câștigat premii la marile concursuri internaționale ași au devenit membri ai unor orchestre europene renumite.

Krzysztof Wegrzyn susține cursuri de măiestrie la nivel mondial, inclusiv la Holland Music Sessions și la Conservatoarele din Geneva, Lausanne, Madrid, Florența, New York, Beijing, Auckland, Seul, Shanghai și Tokyo. A făcut parte din numeroase jurii ale unor concursuri internaționale (cum ar fi Ceaikovski, Kreisler, Paganini, ARD, Singapore și Sendai). Mai mult, este pasionat de muzica de cameră și a fondat Ansamblul „il gioco col suono”.

În 2004, i-a fost decernat „State Music Award”.

Krzysztof Wegrzyn cântă la o vioară venețiană Domenico Montagnana.