For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Silvia Marcovici | George Enescu Festival
silvia marcovici

Silvia Marcovici s-a născut în România, la Bacău. A studiat vioara la Bacău și la București cu Harry Coffler şi cu Ștefan Gheorghiu. A cântat pentru prima oară în public la vârsta de 13 ani.

În 1969, a fost laureata concursului „Marguerite Long /Jean Thibaud”, iar un an mai târziu a cucerit premiul întâi la Concursul „George Enescu” din București.

Debutul profesional și l-a făcut la vârsta de 16 ani, cu Residentie Orkest din Haga, sub bagheta compozitorului Bruno Maderna. După ce a cântat ca solistă cu Orchestra Simfonică din Londra, la invitația lui Claudio Abbado, a interpretat Concertul nr. 2 pentru vioară de Béla Bartók, împreună cu Orchestra Teatrului Scala din Milano. În 1972 a fost invitată de Leopold Stokowski să interpreteze concertul de Glazunov cu Orchestra Simfonică din Londra, la Royal Festival Hall, concert înregistrat de Decca cu ocazia zilei de naștere cu numărul 90 a ilustrului dirijor.

În anul 1976, Silvia Marcovici a emigrat în Israel, fapt care i-a permis un avânt în cariera internațională (România se afla în plin regim comunist).

La începutul anilor ’80, Silvia Marcovici s-a stabilit în Germania, devenind profesoară la Musikhochschule din Saarbrücken. A mai predat la Academia de muzică a lui Tibor Varga din Sion, Elveția şi la Facultatea de Muzică a Universității de Arte din Graz, în Austria.

Silvia Marcovici a cântat cu mai multe orchestre din Europa și SUA: Philarmonia, Orchestra Filarmonică Regală, Orchestra Regală Concertgebouw, Orchestra Natională a Franței, Orchestra Simfonica a Academiei Santa Cecilia, orchestrele filarmonicilor din New York, Chicago, Cincinnati, Atlanta, Washington D.C., Philadelphia etc. Silvia Marcovici a lucrat cu dirijori faimoși precum Zubin Mehta, Claudio Abbado, Sergiu Comissiona, Placido Domingo, Riccardo Muti, Mstislav Rostropovici.

Concertează cu regularitate în America de Nord și America de Sud, Europa, Japonia, Israel.

Cântă pe o vioară Albani, fabricată în jurul anului 1800.