44000050 (6)

Pavel Vernikov

Pavel Vernikov, student al lui David Oistrach și S. Snitkowsky, și-a câștigat reputația de violonist virtuoz cu mai bine de douăzeci de ani în urmă. Printre premiile câștigate de-a lungul carierei se numără cel al Concursului Internațional ARD Violin din München și Marele Premiu la Concursul Internațional de Vioară „Vittorio Gui” din Florența. A concertat în centre de prestigiu, precum Concertgebouw Amsterdam, Carnegie Hall și Centrul Kennedy din New York, Wigmore Hall din Londra, La Salle Gaveau din Paris, La Scala din Milano și Santa Cecilia din Roma.

În ultimii 30 de ani, a fost membru al Trio-ului Ceaikovski.

Partenerii lui artistici au fost Sviatoslav Richter, James Galway, Alain Meunier, Patrick Gallois, Maria Tipo, Natalia Gutman, Oleg Kagan, Yuri Bashmet, Elisso Virsaladze, Christian Zimmermann și Anthony Pay. A inaugurat Academia Rusă de Învățământ Superior din Portogruaro și a fost directorul artistic al Festivalului de Muzică Gubbio, al Festivalului de Muzică de Cameră din Dubrovnik și al Festivalului de Muzică de Cameră de la Eilat.

Predă și masterclass-uri în întreaga lume, în Italia, Franța, Finlanda, Spania (Escuela Superior de Música Reina Sofia Madrid), Israel (Academia Rubin), Germania (Academia Kronberg etc.) și a fost invitat să fie membru al juriului la concursurile internaționale Szigeti, Kreisler, Gui, Concursul ARD din München, Sendai (Japonia), Budapesta, Sarasate, Wieniawski etc.

Pavel Vernikov a înregistrat pentru RCA, Ondine și Dynamic.

A fost profesor la Conservatoire National Supérieur de Musique din Lyon. În prezent, este profesor la faimoasa Universitate Konservatorium Wien și la Haute Ecole de Musique de Lausanne (Site de Sion).

Printre numeroșii săi studenți laureați se numără Massimo Quarta (Concursul Internațional de Vioară Paganini, Genova), Fumiaki Miura (Premiul I la Concursul Internațional de Vioară de la Hanovra), Lorenza Borrani (Liderul Orchestrei de Cameră Europeană), Fanny Clamagirand (Premiul I la Concursul Internațional de Vioară „Fritz Kreisler”, Viena și Premiul I la Concursul Internațional de Vioară de la Monte Carlo) și Miki Kobayashi (Premiul II la Concursul Wieniawski).

În 2013, el a fost numit director artistic al Festivalului Sion din Elveția.

Cântă la o vioară superbă de Giovanni Battista Guadagnini, creată la Milano, în 1751, deținută de familia lui Tibor Varga.