For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Myung-Wha Chung | George Enescu Festival
myung

Myung-Wha Chung

Solistă admirată pe plan mondial, muzician de cameră și profesor, violoncelista Myung-Wha Chung a susținut concerte în întreaga lume în cele cinci decenii ale carierei sale internaționale. Născută într-o familie coreeană de muzicieni extraordinari, doamna Chung a condus în ultimii ani Festivalul și Școala de Muzică din Coreea „PyeongChang”  ca director artistic.

De-a lungul a cinci decenii, Myung-Wha Chung a apărut alături de cele mai mari ale lumii, printre care orchestrele Royal Philharmonic, Philharmonia, Halle, Birmingham, BBC London Mozart Players; orchestrele naționale din Los Angeles, Detroit, Houston, Washington din SUA; Santa Cecilia din Roma; Berlin RIAS, Sudwestrundfunk și Beethoven Tonhalle în Germania; Swiss Romande și Lucerna Festival Orchestra; Filarmonica din Israel, Barcelona Municipal, Filarmonica Națională Belgiană și din Rotterdam, Simfonia din Goteborg, Filarmonica din Copenhaga, Orchestra Simfonică din Sankt Petersburg și Orchestra Națională din Mexic. A susținut recitaluri și concerte de muzică de cameră în marile orașe din întreaga lume – New York, Paris, Viena, Roma, Milano, Dresda, Seul, Tokyo, Hong Kong, Beijing, Boston, Chicago și Philadelphia.

A susținut concerte în multe festivaluri, printre care Lucerna, Maggio Musicale din Florența, Spoleto, Palma de Majorca, Tivoli, Birmingham, Evian și Dijon. A cântat la Casa Albă și Națiunile Unite și a apărut în programe televizate la nivel național în Statele Unite, Europa și Coreea.

Născută și crescută în Coreea, a studiat cu Leonard Rose la Juilliard și Gregor Piatigorsky la University of Southern California din Los Angeles și a câștigat numeroase concursuri.

În plus față de cariera sa muzicală, doamna Chung a predat la Colegiul Mannes de Muzică din New York și la Universitatea Națională de Arte din Coreea, cultivând o generație de muzicieni superbi. De asemenea, a susținut cauze sociale, funcționând în calitate de ambasador al bunăvoinței pentru organizații precum Programul internațional al ONU pentru controlul drogurilor, UNICEF în Coreea, Orașul Seul, precum și pentru Comisia națională coreeană pentru drepturile omului.

Înregistrările sale de trio solo și pian, în cadrul Trio-ului CHUNG – cu sora sa violonistă Kyung-Wha Chung și fratele său pianist Myung-Whun Chung – au fost publicate pe Decca, Deutsche Grammophon și EMI. Ea a comandat numeroase lucrări noi, în special de la compozitori coreeni și le-a avut premiera. Ea a interpretat și i-a învățat pe copii la „Maestra Chung Myung-Wha Village Village” din PyeongChang și în alte părți din Coreea.

Ea a comandat numeroase lucrări noi, în special de la compozitori coreeni și le-a interpretat în premieră. Doamna Chung a sustinut concerte și le-a predat copiilor de la „Maestra Chung Myung-Wha Village Village” din PyeongChang și în alte părți din Coreea.

Participă în juriul concursurilor internaționale de violoncel, inclusiv Concursurile Internaționale Ceaikovski, Cassado, Enescu, Isang Yun, precum și Concursurile Queen Elisabeta.

Doamna Chung a primit numeroase premii și onoruri, inclusiv Ordinul Național Coreean pentru Meritul Cultural „Eunkwan” și Premiul „Excelență 2000” al Camerei de Comerț SUA-Asia.