For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Myung-Wha Chung | George Enescu Festival
myung

Myung-Wha Chung

Una dintre cele mai admirate soliste, muziciene de cameră și profesoare, violoncelista Myung-Wha Chung a cântat în întreaga lume, de-a lungul celor cinci decenii de carieră internațională. Născută într-o familie coreeană de muzicieni extraordinari, Myung-Wha Chung se află la conducerea Festivalului de Muzică și a Școlii de Artă PyeongChang (anterior denumite Great Mountains), ca director artistic. În timpul sezonului trecut, a organizat și a interpretat o serie specială de concerte de gală în SUA, Germania, Austria și Coreea, celebrând Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018.

De-a lungul anilor, Myung-Wha Chung a concertat alături de orchestre renumite ale lumii, printre care Orchestra Filarmonicii Regale a Marii Britanii, Philharmonia, Hallé, Birmingham, Orchestrele BBC și London Mozart Players; orchestrele filarmonicilor din SUA: Los Angeles, Detroit, Houston; Santa Cecilia din Roma; RIAS din Berlin, Sudwestrundfunks din Baden Baden, Rundfunk-Saarbruchen și Beethoven Tonhalle din Germania; Romande și Orchestra Festivalului de la Lucerna; Orchestra Filarmonicii din Israel, Barcelona Municipal, Belgian National și Orchestra Filarmonicii din Rotterdam, Orchestra Simfonică din Goteborg, Orchestra Filarmonicii din Copenhaga, St. Petersburg și Orchestra Națională a Mexicului.

A interpretat în cadrul mai multor festivaluri, printre care Lucerna, Maggio Musicale din Florența, Spoleto, Palma de Majorca, Tivoli, Birmingham, Evian și Dijon. A cântat la Casa Albă și la Națiunile Unite și a apărut în emisiuni televizate la nivel național, în Statele Unite, Europa și Coreea. A susținut recitaluri solo și de muzică de cameră în marile orașe din întreaga lume.

Născută și crescută în Coreea, Myung-Wha Chung a studiat cu Leonard Rose la Juilliard și Gregor Piatigorsky la Universitatea din California de Sud din Los Angeles. A dobândit un renume internațional după ce a câștigat premiul I la Concursul Internațional de la Geneva, în 1971.

Myung-Wha Chung a predat la Colegiul de Muzică Mannes din New York și la Universitatea Națională de Arte din Coreea, pregătind o generație de buni muzicieni. De asemenea, s-a implicat în cauze sociale, fiind ambasador al bunăvoinței pentru organizații ca UNICEF Coreea, Programul ONU pentru controlul drogurilor, precum și Comisia națională coreeană pentru drepturile omului.

Înregistrările sale solo și în trio cu pian, ca parte a CHUNG Trio – cu sora sa, violonista Kyung-Wha Chung și fratele său, pianistul Myung-Whun Chung – au fost realizate de case de producție importante, precum Decca, Deutsche Grammophon, EMI și Sori. A comandat numeroase opere noi, în special de la compozitori coreeni și le-a interpretat în primă audiție.

A participat, ca membru al juriului, la concursuri internaționale de violoncel, inclusiv concursul Ceaikovski, concursul Cassado și concursul Isang Yun.

Myung-Wha Chung a primit numeroase premii și distincții, dintre care Ordinul Național Coreean de Merit Cultural „Eunkwan” și Premiul „Excellence 2000” de la Camera de Comerț Statele Unite-Asia.