For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Raphael Wallfisch | George Enescu Festival

Raphael Wallfisch

Raphael Wallfisch s-a născut la Londra, într-o familie de muzicieni distinși: mama sa, violoncelista Anita Lasker-Wallfisch și tatăl său, pianistul Peter Wallfisch. La o vârstă fragedă, Raphael a fost inspirat de interpretarea Zarei Nelsova și, ghidat de câțiva profesori remarcabili, printre care Amaryllis Fleming, Amadeo Baldovino și Derek Simpson, a devenit din ce în ce mai evident că își va dedica viața violoncelului.

În timp ce studia cu marele violoncelist rus Gregor Piatigorsky, la Școala de Muzică din Thornton, a fost ales să interpreteze muzică de cameră cu Jascha Heifetz, în recitalurile informale pe care Piatigorsky le găzduia în propria locuință. La 24 ani, a câștigat Concursul Internațional de Violoncel „Gaspar Cassadó”, din Florența. De atunci, Wallfisch s-a bucurat de o carieră la scară mondială, concertând alături de orchestre precum London Symphony, Filarmonica din Londra, Philharmonia, BBC Symphony, Orchestra Engleză de Cameră, Hallé, Orchestra Simfonică din Birmingham, Gewandhaus din Leipzig, Berlin Symphony, Westdeutscher Rundfunk, orchestrele filarmonicilor din Los Angeles, Indianapolis, Varșovia și multe altele.

Predarea este una dintre pasiunile lui Raphael Wallfisch. Este profesor la Colegiul Regal de Muzică din Londra și invitat să susțină cursuri de măiestrie în întreaga lume.

Discografia sa vastă include înregistrări cu EMI, Chandos, Black Box, ASV, Naxos și Nimbus. Raphael Wallfisch este cunoscut pentru cercetarea și înregistrarea concertelor compozitorilor englezi și pentru (re)descoperirea concertelor necunoscute și uitate, în general. Recent, s-a implicat într-un proiect cu Orchestra Konzerthaus din Berlin și CPO, pentru înregistrarea a opt concerte semnate de compozitorii evrei din exil.

Raphael Wallfisc se bucură, de asemenea, de apreciere în turneele cu trioul său cu pian – Trio Shaham Erez Wallfisch – pe care el și colegii săi, Hagai Shaham (vioară) și Arnon Erez (pian) l-au fondat în 2009. A fost primit foarte bine încă de la început, la nivel internațional, ca un oaspete obișnuit în săli celebre, precum Concertgebouw din Amsterdam și Wigmore Hall din Londra. „Nu există opreliști în calea muzicii lor. Aceasta izvorăște fără obstacole, dând senzația că armonia unui trio ar fi cel mai ușor lucru din lume, ceea ce știm prea bine că nu este…” The Arts Desk; live la Wigmore Hall, 20.01.2016.

Raphael Wallfisch cântă la un violoncel Montagnana „Ex-Romberg” din 1733, un Gennaro Gagliano din 1760 și un instrument modern deosebit, construit special pentru el de lutierul francez Patrick Robin.