For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Tsuyoshi Tsutsumi | George Enescu Festival

Tsuyoshi Tsutsumi

Când Tsuyoshi Tsutsumi a câștigat Concursul Internațional Casals din Budapesta în 1963, presa l-a numit un muzician „a cărui descoperire este comparabilă cu cea a lui David Oistrakh în Concursul din Bruxelles din anii 1930”. Născut în Tokyo, pregătirea timpurie a domnului Tsutsumi cu Hideo Saito l-a dus către debutul său la vârsta de 12 ani cu Filarmonica din Tokyo, unde a interpretat concertul Saint-Saens. Au urmat apariții cu cele mai importante orchestre japoneze, precum câteva premii importante, inclusiv cele mai prestigioase din Japonia :Concursul de Muzică Mainichi (Japonia).

De atunci, audiențele s-au bucurat de aparițiile solo ale domnului Tsutsmi alături de ORTF în Paris, Berlin Radio Symphony, Rotterdam Philharmonic, Netherlands Chamber Orchestra, Munich Philharmonic, London Symphony, London Philharmonia, the Czech and Royal Liverpool Philharmonic și mulți alții. A apărut alături de foarte mulți dirijori și orchestra celebre, precum Seiji Ozawa și Orchestra Toho Gakuen la Națiunile Unite; la Avery Fisher Hall, cu NHK Symphony; Mustislav Rostropovich și Simfonia Națională.

El a predat la Universitatea din Illinois înainte de a se alătura Universității din Indiana ca profesor de muzică în toamna anului 1988. El a fost invitat frecvent să susțină masterclass-uri în locuri precum Talent Education Institute (Japonia), Orford Arts Center (Canada), Lyon Conservatoire (Franța), Banff Center (Canada) și Holland Music Session (Olanda). De asemenea, a fost invitat ca membru al juriului în prestigioase concursuri internaționale de muzică precum Grand Prix Emanuel Feuermann, ARD la Munchen, M. Rostropovich la Paris, CBC / SRC în Ottawa și Osaka International în Osaka.

În 2009, a primit Medalia Japoniei cu Panglica Mov, cea mai înaltă onoare din Japonia. De asemenea, este membru al Academiei de Artă din Japonia din decembrie 2009.

Mr. Tsutsumi are diverse lansări de discuri cu Sony și Meister Music. De asemenea, este cunoscut ca beneficiar al Premiului Suntory pentru contribuția sa în domeniul muzical din Japonia și i-a fost oferit Premiul National Academy of Arts de către Împărat. În 1997, a fost ales primul președinte al Societății de Violoncel din Japonia, iar în 2000 a fost ales director muzical al Festivalului Internațional de Muzică Kirishima și director general al Fundației Suntory pentru ARTE.

De asemenea, în septembrie 2007 a fost ales președinte al Suntory Hall și chiar mai mult, Tsuyoshi Tsutsumi a fost președintele Școlii de Muzică Toho Gakuen timp de nouă ani. În prezent este profesor desemnat în special în Școala de muzică Toho Gakuen (1976-) și profesor ocazional la Universitatea Națională Coreeană a Școlii de Muzică din Coreea (2017-).