alexandra gutu

Alexandra Guțu

Aclamată în peste 20 de țări, pe patru continente, violoncelista Alexandra Guțu și-a început cariera muzicală la vârsta de 12 ani, ca solistă, alături de Orchestra Conservatorului din Timișoara.

A obținut licența la Academia de Muzică din București (prof. Serafim Antropov). Datorită talentului ei excepțional, ea a putut continua studiile la Conservatoire Superieur de Musique din Paris (Joseph Calvet) și Muzarteum Academy din Salzburg (Antonio Janigro).

Alexandra Guțu este câștigătoarea Premiului I la Concursul Internațional Valentino Bucchi (Roma, Italia), precum și a Concursului „Pablo Casals” (Budapesta, Ungaria), „Francesco Serato” (Bologna, Italia), „Gaspar Cassado” și a fost finalistă la „Ceaikovski” (Moscova, Rusia) și „Spring in Prague” (Cehoslovacia).

A cântat în mai multe orașe și capitale mari din Europa, Asia, America de Nord și de Sud, în calitate de solist, cu orchestre importante și în recitaluri. Are un vast repertoriu de concerte și recitaluri, care include capodopere sau compoziții mai puțin cunoscute, de la muzica timpurie barocă, până la cea mai recentă muzică contemporană, cu o predilecție pentru compozitorii români.

Alexandra Guțu a înregistrat și a apărut în direct în emisiuni de radio și televiziune din România, Italia, Canada și are o experiență vastă în SUA, Japonia, Brazilia, Cuba, Hawaii și în diferite țări europene (de asemenea, oferind masterclass-uri în țară și în străinătate).