Han Jun 1

Jian Wang

Jian Wang a început să studieze violoncelul la patru ani, împreună cu tatăl său. În timp ce era student la Conservatorul din Shanghai, el a apărut în celebrul film documentar „De la Mao la Mozart: Isaac Stern în China”. Încurajarea și sprijinul lui Stern i-au pregătit calea către Statele Unite, iar în 1985, a fost admis la Yale School of Music, în cadrul unui program special, unde a studiat cu renumitul violoncelist Aldo Parisot.

Concertează cu Filarmonica din New York și Hong Kong, orchestrele simfonice din Toronto și Singapore, Konzerthausorchester Berlin și Orchestre de Chambre de Paris. Jian Wang concertează adesea alături de Orchestra Hallé, cu care a interpretat în Marea Britanie și China. În acest sezon, Jian va susține, de asemenea, recitaluri cu pianistul Sunwook Kim, inclusiv un spectacol în Seul.

Jian a cântat cu multe dintre cele mai importante orchestre ale lumii, inclusiv Royal Concertgebouw, Symphony Londra, Zurich Tonhalle, NDR Hamburg, Filarmonica din Stockholm, Orchestra din Paris și NHK Symphony. Printre numeroasele sale concerte în China, se numără și deschiderea sezonului pentru Filarmonica Chinei și colaborările cu Simfonia Shanghai și Orchestra Simfonică din Macao. De asemenea, a concertat alături de Orchestra Națională a Chinei, Hangzhou Symphony și a interpretat Suitele lui Bach pentru violoncel la Beijing.

Are o discografie vastă cu DGG, printre care Bach Cello Suites și Concertul Doublu de Brahms cu Berliner Philharmoniker, Claudio Abbado și Gil Shaham și muzică de cameră cu Maria João Pires și Augustin Dumay.