myung

Myung-Wha Chung

Una dintre cele mai admirate soliste, muziciene de cameră și profesoare, violoncelista Myung-Wha Chung a interpretat în întreaga lume, în cele cinci decenii de carieră internațională. Născută într-o familie coreeană de muzicieni extraordinari, Myung-Wha Chung se află la conducerea Festivalului de Muzică și a Școlii de Artă PyeongChang (anterior denumit Great Mountains), ca director artistic. În timpul sezonului trecut, a organizat și a interpretat o serie specială de concerte de gală în SUA, Germania, Austria și Coreea, celebrând Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018.

De-a lungul anilor, Myung-Wha Chung a concertat alături de orchestre renumite ale lumii, printre care Royal Philharmonic a Marii Britanii, Philharmonia, Halle, Birmingham, Orchestrele BBC și London Mozart Players; Orchestrele Naționale ale SUA: Los Angeles, Detroit, Houston; Santa Cecilia din Roma; RIAS din Berlin, Sudwestrundfunks din Baden Baden, Rundfunk-Saarbruchen și Beethoven Tonhalle din Germania; Romande și Orchestra Festivalului de la Lucerna; Israel Philharmonic, Barcelona Municipal, Belgian National și Rotterdam Philharmonic, Goteborg Symphony, Filarmonica din Copenhaga, St. Petersburg Symphony și Orchestra Națională a Mexicului.

A interpretat în cadrul mai multor festivaluri, printre care Lucerna, Maggio Musicale din Florența, Spoleto, Palma de Majorca, Tivoli, Birmingham, Evian și Dijon. A cântat la Casa Albă și la Națiunile Unite și a apărut în emisiuni televizate la nivel național, în Statele Unite, Europa și Coreea. Ea a realizat concerte solo și de muzică de cameră în marile orașe din întreaga lume.

Născută și crescută în Coreea, ea a studiat cu Leonard Rose la Juilliard și Gregor Piatigorsky la Universitatea din California de Sud din Los Angeles. A câștigat faima internațională după ce a câștigat premiul I la Concursul Internațional de la Geneva din 1971.

În plus, față de cariera ei de performanță, Myung-Wha Chung a predat la Colegiul de Muzică Mannes din New York și la Universitatea Națională de Arte din Coreea, pregătind o generație de muzicieni buni. De asemenea, a urmărit cauze sociale, fiind ambasador al bunăvoinței pentru organizații ca UNICEF Coreea, Programul ONU pentru controlul drogurilor, precum și Comisia națională coreeană pentru drepturile omului.

Înregistrările sale trio solo și pian, ca parte a CHUNG Trio – cu sora sa, violonista Kyung-Wha Chung, și fratele său, pianistul Myung-Whun Chung – au fost emise de case de producție de top, precum Decca, Deutsche Grammophon, EMI și Sori. A comandat numeroase opere noi, în special de la compozitori coreeni și le-a interpretat premiera.

A participat la ca membru al juriului la concursuri internaționale de violoncel, inclusiv concursul Ceaikovski, concursul Cassado și concursul Isang Yun.

Myung-Wha Chung a primit numeroase premii și distincții, inclusiv Ordinul Național Corean de Merit Cultural „Eunkwan” și Premiul „Excellence 2000” de la Camera de Comerț US-Asia.