For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Zlatomir Fung – George Enescu Festival

Zlatomir Fung

Violoncelistul Zlatomir Fung a apărut ca solist alături de Orchestra de Cameră din Baltimore, Boston Pops, Santa Cruz Symphony, Ann Arbor Symphony, Grand Rapids Symphony și Orchestra Filarmonică din New England. De asemenea, a putut fi ascultat alături de Filarmonica de Stat din Sibiu, Orchestra Filarmonicii „George Enescu” din București și Lausanne Sinfonietta din Elveția.

În calitate de câștigător al premiului I la Young Concert Artists International Auditions din 2017, Zlatomir Fung debutează cu o serie de recitaluri în cadrul 2018-19 Young Concert Artists Series, la Merkin Concert Hall, sponsorizat de Rhoda Walker Teagle Concert Prize și la Washington DC, Kennedy Center, sponsorizat de Alexander Kasza-Kasser Concert Prize. De asemenea, a fost distins cu premii speciale de Societatea de Muzică de Cameră din Buffalo, Embassy Series, în Washington D.C., Friends of Music, în Sleepy Hollow, New York, de Teatrul Paramount, în Vermont, Lied Center din Kansas, Sunday Musicale, în New Jersey și a obținut Premiul Šlomović.

De asemenea, Zlatomir Fung va interpreta Schelomo de Bloch cu Orchestra Iowa în acest sezon și va oferi recitaluri pentru Cosmos Club, Centrul Hopkins, Biblioteca Port Washington (NY), Școala de Muzica Aaron Copland / Colegiul Queens, Alianța Comunităților Evreiești, Universitatea Colgate, Patrons for Young Artists din Poughkeepsie, New York, Salon de Virtuosi, Tryon Concerts și Chamber on the Mountain din Washington.

Fung a fost Presidential Scholar for the Arts în anul 2016 și a câștigat Astral National Auditions în 2017, precum și premiul întâi la Concursul Internațional „George Enescu”, la secțiunea violoncel, Concursul Internațional Johansen, Concursul Internațional Stulberg și Concursul Internațional Irving Klein.

Născut în 1999, de origine bulgaro-chineză, familia lui Fung s-a mutat din Oregon în Boston, astfel încât el să poată frecventa Școala Preparatoare a Conservatorului din New England. În prezent, studiază la Juilliard cu Richard Aaron și Timothy Eddy, unde este beneficiar al Bursei Kovner. De asemenea, a studiat cu Julie Albers, Emmanuel Feldman și Nancy Hair. În afara muzicii, se bucură de cinema, citește filosofie și joacă șah.