For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Alexandra Silocea – George Enescu Festival

Alexandra Silocea

Descrisa ca fiind un “talent deosebit” (International Piano Magazine), Alexandra Silocea a debutat pe marile scene cum ar fi la Konzerthaus si Musikverein din Viena, Carnegie Hall – New York, Bridgewater Hall din Manchester, si nu demult la Wigmore Hall din Londra unde a avut onoarea de a canta la patru maini alaturi de Elisabeth Leonskaja in cadrul concertului aniversar la implinirea a 70 de ani a acesteia. 

Debutul din decembrie 2012 in Marea Britanie cu London Philharmonic Orchestra sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski a fost laudat de presa de specialitate si i-a atras o considerabila atentie a lumii muzicale din Europa si SUA. Alexandra a fost invitata la festivaluri precum Ravinia din Chicago, Brighton si Ryedale Festival din Marea Britanie. Alexandra concerteaza alaturi de London Philharmonic Orchestra, Bamberger Symphoniker, Vienna Chamber Orchestra, Montreal Chamber Orchestra, Gävle Symphony Orchestra, Filarmonica “G. Enescu”, Bolzano Haydn Orchestra, Meiningen Hofkapelle, Kymi Sinfonietta alaturi de dirijori precum Vladimir Jurowski, Gérard Korsten, Christian Badea, Hansjörg Schellenberger, Philippe Bach, Leo McFall ș.a., concertele sale fiind deseori inregistrate live de catre BBC Radio 3, Radio France, ORF sau transmise online prin live-stream.

Debutul discografic al Alexandrei Silocea, consemnat prin inregistrarea primelor cinci sonate de Prokofiev (AVIE Records, 2011) a adus recunoasterea ei internationala.

In 2013 a urmat lasarea celui de-al doilea disc intitulat Sound Waves”, care include pe langa lucrari de Debussy, Ravel, Liszt, Schubert/Liszt si o piesa a compozitorului norvegian Martin Romberg, compusa special pentru Alexandra si lansata in premiera mondiala. Ultimul disc lansat la AVIE Records in 2015 cuprinde Sonatele pentru violoncel si pian de Prokofiev, Enescu si Shostakovich.

Pianista franceza de origine romana, Alexandra Silocea a studiat la Constanta si apoi la Liceul „George Enescu” din Bucuresti – Prof. Gabriela Enasescu. La varsta de 16 ani a fost admisa la Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, unde a lucrat cu profesori recunoscuti pe plan international ca Oleg Maisenberg si Johannes Marian si apoi la Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse din Paris in cadrul unui al doilea studiu de master, avandu-i ca profesori pe Theodor Paraschivesco si Laurent Cabasso. 

Cariera artistica ii este calauzita de catre mari muzicieni precum Elisabeth Leonskaja si Maria João Pires.

Alexandra Silocea este un artist Bösendorfer.