For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Carrie-Ann Matheson | George Enescu Festival

Carrie-Ann Matheson

Pianista și dirijoarea canadiană Carrie-Ann Matheson a fost angajată de GMD Fabio Luisi în 2014 ca corepetitoare și dirijoare la Opera din Zurich. Anterior a lucrat ca dirijor asistent la Metropolitan Opera și a fost membră permanentă a personalului artistic al Metropolitan Opera New York ca pianistă, sufleur și corepetitoare. A asistat dirijori de prestigiu precum James Levine, Fabio Luisi, Daniel Barenboim, Daniele Gatti, Yannick Nézet-Séguin, Gianandrea Noseda, Marco Armiliato  și mulți alții. Datorită interesului său deosebit pentru dezvoltarea profesională a tinerilor artiști, a fost corepetitoare permanentă în cadrul prestigiosului program de dezvoltare a artiștilor Lindemann Young Artist la Metropolitan Opera.

Carrie-Ann Matheson a debutat ca dirijor la Opera din Zürich în 2015 și de atunci a dirijat producțiile Slutchai de Oscar Strasnoy, Porcul cel fermecat al lui Jonathan Dove, precum și concertul de gală al Studioului Operei din 2017 și 2018. În stagiunea curentă 17/18, doamna Matheson va prelua conducerea muzicală a operei de familie Ronja Räubertochter de Jörn Arnecke la Opera din Zurich.

În calitate de artistă activă, Carrie-Ann Matheson a colaborat la recitaluri cu unii dintre cei mai cunoscuți cântăreți din lume, printre care Rolando Villazón, Jonas Kaufmann, Piotr Beczala, Joyce DiDonato, Susan Graham, Thomas Hampson, Luca Pisaroni, Barbara Bonney, Ruth Ann Swenson și Marilyn Horne. Ca artistă cu experiență îndelungată în cadrul Fundației Marilyn Horne, aceasta a apărut de mai multe ori la concertele fundației susținute la Carnegie Hall. A interpretat muzica de cameră cu membrii New York Philharmonic, Cleveland Orchestra, Metropolitan Opera Orchestra, St. Louis Symphony Orchestra și Montreal Symphony Orchestra.

În calitate de corepetitoare și dirijoare a colaborat cu unele dintre cele mai importante case de operă și programe educaționale, cum ar fi Salzburger Festspiele, Lyric Opera of Chicago, Festivalul Seiji Ozawa Matsumoto, Los Angeles Opera, Music Academy of the West și International Vocal Arts Institute. Este o profesoară foarte căutată care predă în mod regulat cursuri la universități și colegii din Canada și SUA.