For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Michel Keustermans | George Enescu Festival

Michel Keustermans

După studii de inginerie civilă și arhitectură la Louvain-la-Neuve pe care le finalizează cu distincții superioare și o teză privind „Muzica și arhitectura”, obține o diplomă de studii superioare de flaut dulce la Conservatorul Regal din Bruxelles, la clasa lui Frédéric de Roos, precum și premiul I la muzică de cameră și istoria muzicii. De mai mulți ani, Michel Keustermans concepe fiecare program de concert ca pe o creație, o compoziție de sine stătătoare.

Noi concepte sunt reinventate, remodelate de fiecare dată, atât din punctul de vedere al conținutului, cât și în ce privește formatul lor original. În acest scop, se asociază cu numeroase personalități ale lumii artistice, indiferent de disciplină, care vor să-l urmeze în demersurile sale, uneori departe de drumul bătătorit. Reușește, de asemenea, să captiveze publicul cu prezentări simple și conviviale, unanim apreciate. Pasionat de pedagogie, predă muzica de cameră la Academia din Waterloo. În calitate de compozitor, propune în mod regulat publicului sau studenților săi lucrări noi pentru cor, soliști sau orchestră. A regizat, de asemenea, zeci de aranjamente pentru dansuri și cântece vechi, inclusiv numeroase balade, în curs de editare la Delatour France. În cadrul unui turneu la Istanbul, a avut ocazia de a interpreta împreună cu La Cetra d’Orfeo și de a-i oferi apoi Prințesei Mathilde o compoziție scrisă special pentru ea.