For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser DANIEL MÜLLER-SCHOTT – George Enescu Festival

DANIEL MÜLLER-SCHOTT

Daniel Müller-Schott este unul dintre cei mai căutați violonceliști din lume și poate fi auzit pe toate marile scene de concerte internaționale. De mai bine de două decenii încântă  publicul ca ambasador al  muzicii clasice în secolul al XXI-lea. New York Times se referă la „expresivitatea sa intensivă” și îl descrie ca „jucător neînfricat, cu o tehnică remarcabilă”. (New York Times).

Daniel Müller-Schott este invitat împreună cu importante orchestre internaționale de top; în SUA cu orchestrele din New York, Boston, Cleveland, Chicago, Philadelphia, San Francisco și Los Angeles; în Europa, Philharmoniker Berliner, Gewandhausorchestra Leipzig, Orchestrele Radio de la Berlin, Munchen, Frankfurt, Stuttgart, Leipzig și Hamburg, Copenhaga și Paris, Orchestra Simfonică și Filarmonică din Londra, Orchestra Simfonică din Orașul Birmingham, Orchestra Filarmonicii Olandeze, Orchestra Națională Spaniolă, precum și în Australia cu Orchestra Simfonică din Melbourne și Sydney și în Asia cu Orchestra Simfonică NHK din Tokyo, Orchestra Simfonică Națională din Taiwan (NSO) și Orchestra Filarmonică din Seul.

Peste tot în lume, Daniel Müller-Schott a apărut în concert cu dirijori atât de renumiți, precum Vladimir Ashkenazy, Thomas Dausgaard, Charles Dutoit, Christoph Eschenbach, Iván Fischer, Alan Gilbert, Gustavo Gimeno, Bernard Haitink, Neeme Järvi, Dmitrij Kitajenko, Susanna Mälkki, Andris Nelsons, Gianandrea Noseda, Andrés Orozco-Estrada, Kirill Petrenko, André Previn, Michael Sanderling și Krzysztof Urbański. Mulți ani de colaborare muzicală l-au legat de Kurt Masur, Lorin Maazel și Yakov Kreizberg.

Pe lângă spectacolele marilor concerte de violoncel, Daniel Müller-Schott are un interes special în descoperirea lucrărilor necunoscute și să extindă  repertoriul violoncelului, de exemplu, cu propriile sale adaptări și prin colaborarea cu compozitorii contemporani.

Sir André Previn și Peter Ruzicka au dedicat concertele de violoncel violoncelistului, care au fost în premieră sub conducerea compozitorilor cu Gewandhausorchestra Leipzig și Kammerphilharmonie Bremen.Atât americanul Sebastian Currier, cât și Olli Mustonen au compus o sonată pentru violoncel pentru Daniel Müller-Schott.

Reperele stagiunii 2018/19 includ concertul de deschidere Settimane Musicali di Ascona cu Tonhalle OrchestraZürich și Krzysztof Urbański, concerte cu Royal Philharmonic Orchestra și Lionel Bringuier, în  America cu Dallas Symphony Orchestra și Karina Kannellaki, și Orchestra de Simfonie din St. Louis și Gilbert Varga, precum și Orchestra Simfonică Radio Televiziunea Spaniolă și Erik Nielson. Există trei turnee de recital extinse în calendarul concertului: un turneu recital solo în Asia, un turneu trio cu Julia Fischer și Nils Mönkemeyer, precum și cu Baiba Skrideși Xavier de Maistre. Daniel Müller-Schott va cânta premiera trio-ului de pian al lui Currier cu Anne-Sophie Mutter și Lambert Orkis în Carnegie Hall din New York, urmată de o oprire în Chicago.

La festivalul de muzică Mecklenburg-Vorpommern, Daniel Müller-Schott este director artistic pentru Festivalul de Primăvară al Muzicii Clasice Rügen 2019.Festivalurile internaționale de muzică îl invită în mod regulat pe Daniel Müller-Schott să concerteze, inclusiv London Proms, Schubertiade, Schleswig-Holstein, Rheingau, Schwetzingen, Mecklenburg-Vorpommern, Festivalul de Primăvară din Heidelberg și Festivalul de la Vancouver și, în SUA, festivalurile din Tanglewood, Ravinia și Hollywood Bowl din Los Angeles. În concertele lui de muzică de cameră, Daniel Müller-Schott colaborează, printre alții, cu Nicolas Angelich, Kit Armstrong, Renaud Capuçon, Xavier de Maistre, Julia Fischer, Igor Levit, Nils Mönkemeyer, Anne-Sophie Mutter, Francesco Piemontesi, Lauma and Baiba Skride and Simon Trpčeski.

Daniel Müller-Schott este implicat de mulți ani acum în proiectul „Rapsodia în școală”. El susține în mod regulatcursuri de masterclass și ajută la susținerea tinerilor muzicieni din Europa, SUA, Asia și Australia.Daniel Müller-Schott și-a construit deja o discografie importantă într-o carieră care se întinde pe  douăzeci de ani în cadrul companiilor  ORFEO, Deutsche Grammophon, Hyperion, Pentatone și EMI Classics și includ, printre altele, lucrări de Bach, Beethoven, Brahms, Mozart, Haydn, Schumann, Mendelssohn, Prokofiev, Schubert, Khachaturian, Șostakovici, Elgar, Walton, Britten și Dvořák. Înregistrările sale au câștigat numeroase premii internaționale, Gramophone Editor’s Choice, Strad Selection, „CD-ul lunii” al Revistii de Muzică BBC. Pentru „Duo Sessions” Daniel Müller-Schott și Julia Fischer au primit premiul internațional de muzică clasică (ICMA) 2017. Pe noul său CD care va apărea în toamna anului 2018 cu ORFEO, Daniel Müller-Schott a înregistrat lucrările lui Ceaikovski, Glasunow și Rimski-Korsakov cu Orchestra Simfonică Geramnă Berlin și Aziz Shokhakimov.Daniel Müller-Schott a studiat sub coordonarea lui Walter Nothas, Heinrich Schiff și Steven Isserlis. El a fost sprijinit personal de Anne-Sophie Mutter și a primit, printre altele, premiul Aida Stucki, precum și un an de studii private sub îndrumarea privată a lui Mstislaw Rostropovici. La vârsta de cincisprezece ani, Daniel Müller-Schott a câștigat premiul I la Concursul Internațional Tchaikovsky entru Tinerii Muzicieni în 1992 la Moscova.Daniel Müller-Schott cântă la violoncelul „Ex Shapiro” Matteo Goffriller, realizat la Veneția în 1727.