For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ensemble Linea | George Enescu Festival

Ensemble Linea

Ensemble Linea este un ansamblu muzical de renume internațional înființat în anul 1998 de către pianistul și dirijorul Jean-Philippe Wurtz.

Linea a fost invitat în mod regulat să participe la festivaluri muzicale și a susținut recitaluri la New York, Paris, Chicago, Seul, Budapesta, Bruxelles, Bilbao, Berlin, Hudderseld, Geneva, Lyon, Royaumont și Praga, printre altele. Concertele sale au fost transmise la posturi radio precum France Musique, BBC (Regatul Unit) și Südwestfunk (Germania).

Linea încurajează și sprijină compozitorii tineri comandând lucrări noi, organizând masterclass‑uri de compoziție și interpretare, precum și concerte. Abordarea sa multiculturală unică se concentrează asupra dezvoltării colaborărilor cu ansambluri din toate colțurile lumii și explorării repertoriilor de pe toate continentele.

Linea a câștigat încrederea unora dintre cei mai importanți compozitori contemporani de astăzi, încă din primii săi ani de existență, ceea ce a dus la colaborări promițătoare și valoroase cu Péter Eötvös, Brian Ferneyhough, Philippe Manoury și Helmut Lachenmann, printre alții.

Începând cu anul 2014, Linea și-a înființat propria academie de vară de muzică contemporană la Strasbourg.