For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Diana Damrau – George Enescu Festival

Soprana Diana Damrau a cântat timp de două decenii pe scenele celor mai importante opere și săli de concert din lume. Repertoriul său vast cuprinde atât roluri de soprană lirică, cât și de coloratură, incluzând rolurile principale din Lucia di Lammermoor (La Scala, Opera Națională Bavareză, Opera Metropolitană, Royal Opera House), Manon (Opera de Stat din Viena, Metropolitan Opera) și La traviata (La Scala, Metropolitan Opera, Royal Opera House, Opéra National de Paris și Bavarian State Opera), precum și Regina Nopții în The Magic Flute (Opera Metropolitană, Salzburg Festivalul, Opera de Stat din Viena, Royal Opera House).

Desemnată ca “Kammersängerin” Diana Damrau a stabilit legături strânse cu Bayerische Staatsoper din München. Opera Metropolitana a fost un loc în care soprana a interpretat rolurile sale cele mai cunoscute, concertele sale au fost difuzate în cinematografe la nivel mondial și a avut șapte debuturi de la prima sa interpretare în rolul Zerbinettei în 2005. În La Scala di Milano a participat de două ori în concertul anual inaugural.

Inregistrând exclusiv pentru Warner/Erato (fosta EMI / Virgin Classics), Diana Damrau și-a făcut debutul cu Arie di Bravura – o colectie de arii de Mozart și Salieri. Ultimele lansări solo au inclus Donna, COLORaturaS, Poesie (Premiul ECHO Klassik 2011), Forever (premiul ECHO Klassik 2014), Fiamma del Belcanto. În mai 2017, albumul său Grand Opera a fost lansat – dedicat operei lui Giacomo Meyerbeer.

Cele mai importante momente ale sezonului 2017/18 includ întoarcerea Dianei Damrau la Bayerische Staatsoper în rolul Violettei în La Traviata. Mai mult, ea va avea debutul în rolul Margueritei în Faust la Deutsche Oper Berlin și va interpreta în Meyerbeers Les Hugenots la Opéra de Paris.

La începutul anului 2018 Diana Damrau a a dat curs invitației de la Dresdner SemperOpernball. În februarie 2018, Diana Damrau a interpretat în cele mai renumite săli de concerte din Europa, cum ar fi Berlin, Londra, Paris, Luxemburg și Viena, interpretând împreună cu tenorul Jonas Kaufmann și pianistul Helmut Deutsch Italienisches Liederbuch de Hugo Wolf într-un turneu european, urmat de un alt turneu european, sub tema VERDIssimo. În iulie 2018, a avut un concert în cadrul evenimentului  “Klassik am Odeonsplatz” din München, împreună cu Orchestra Simfonică Radio din Bavaria sub conducerea lui Robin Ticciati.

În decembrie 2018, ea a interpretat rolul principal într-o nouă producție La Traviata la Opera Metropolitană, precum și în aprilie 2019, Faust al lui Gounod, la Royal Opera House din Londra.

În plus, Diana Damrau va fi “Artist in Residence” la Barbican Center din Londra în 2018/19. Pe lângă un recital împreună cu Helmut Deutsch, va interpreta împreună cu Orchestra Simfonică din Londra sub bagheta lui Gianandrea Noseda, precum și împreună cu Orchestra Simfonică Radio din Bavaria și Mariss Jansons.