For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser NIKOLAY DIDENKO – George Enescu Festival

NIKOLAY DIDENKO

Bas

Basul rus Nikolay Didenko a absolvit Academia de Artă Corală din Moscova, secțiile canto și dirijat. Anterior a fost solist al „Noii Opere” din Moscova și membru al Houston Grand Opera Studio.

Printre rolurile sale de operă se numără Don Geronio în Il Turco in Italia cu Royal Danish Opera, Rayok de Șostakovici la Liceu Barcelona, Cappelio în I Capuleti e I Montecchi cu Opera North (turneu în Regatul Unit), Ramfis în Aida și Oroveso în Norma la Teatro Comunale, Trieste în La Forza del Destino și Comte des Grieux în Manon Lescaut la Opera din Köln, La Sonnambula la Teatrul Bolșoi, Pistola în Falstaff la Opera din Bilbao și Filippo II în Don Carlo și Leporello în Don Giovanni, ambele cu Opera din Köln. Continuă să urce pe scenele din lumea întreagă alături de numeroase companii importante, dintre care amintim Houston Grand Opera, New York City Opera, Metropolitan Opera și Opera din Bilbao. A interpretat recent Don Pasquale la Teatrul Bolșoi și Iris la Festival de Radio France et Montpellier.

Artist versatil, este consacrat și în domeniul concertelor, cântând alături de Mozarteum Orchestra Salzburg, Simón Bolívar Symphony Orchestra, Concertgebouw Orchestra, Malmö Symphony Orchestra și London Symphony Orchestra, pentru a aminti doar câteva. A participat la premiera mondială a operei Green Mass de Raskatov alături de London Philharmonic Orchestra sub bagheta lui Vladimir Jurowski.

Rolurile din stagiunea actuală și din viitorul apropiat includ Daland în Die Fliegende Holländer la Opera din Malmö, Turandot cu Opera din Köln, precum și debutul său la Dallas Opera în rolul Regelui Dodon în Cocoșul de aur. În ceea ce privește concertele, se va reîntâlni cu Vladimir Jurowski pentru Frau ohne Schatten la Festivalul George Enescu din București, și va interpreta Clopotele lui Rahmaninov la Festivalul Gulbenkian.

Nikolay apare pe discul Penderecki Conducts Penderecki, câștigător al unui premiu Grammy în anul 2017 pentru Cea mai bună interpretare corală.