For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ricarda Merbeth – George Enescu Festival

Ricarda Merbeth

SOPRANĂ

Soprana germană Ricarda Merbeth este una dintre cântărețele de top din domeniul său. Publicul și criticii deopotrivă o consideră una dintre interpretele extraordinare ale lui Wagner și Strauss din zilele noastre. A debutat în rolul Marzelline în Fidelio la Opera de Stat din Viena în anul 1999, și a rămas acolo ca membră a ansamblului până în 2005. Dintre rolurile interpretate la Opera de Stat din Viena amintim Contessa, Donna Anna, Pamina, Fiordiligi, Chrysothemis, Elisabeth, Eva, Irene, Elsa, Marschallin și Sieglinde. Rolul Daphne dintr-o nouă producție a operei cu același titlu a lui Richard Strauss la Opera de Stat din Viena din anul 2004 a reprezentat un moment deosebit din cariera Ricardei de până acum, iar acest rol a fost cel care i-a consacrat realizările extraordinare de cântăreață internațională. A fost numită Kammersängerin austriacă la Opera de Stat din Viena în anul 2010.

Participările regulate ca soprană invitată i-au menținut relația strânsă pe care o are cu Opera de Stat din Viena până în ziua de azi. Festivalul din Bayreuth a reprezentat scena mai multor alte repere din cariera sa, de exemplu rolurile Freia și Gutrune din producția Inelul Nibelungilor a lui Jürgen Flimm din 2001, rolul Elisabeth din Tannhäuser în 2002‐2005 și în 2007 și rolul Senta din producția actuală a Olandezului zburător, din 2013 până în 2018.

Ricarda Merbeth cântă ca liber-profesionistă începând cu anul 2006, colaborând cu numeroase opere importante: Opera de Stat din Hamburg, Opera Bavareză de Stat (München), La Scala (Milano), Deutsche Oper (Berlin), New National Theatre (Tokyo), Opéra National de Paris, Teatro Real (Madrid), Opera din Amsterdam, Toulouse, Marseille, Barcelona, Helsinki, Stockholm, Zürich, Sydney, Viena (inclusiv cu Musikverein) și New York. Aici cântă roluri importante precum Elena (Elena egipteanca), Sieglinde (Walkiria), rolul principal din Ariadna pe Naxos, Marietta (Orașul mort), Marschallin (Cavalerul rozelor), Senta (Olandezul zburător), Leonore (Fidelio), Emilia Marty (Rețeta Makropulos), Elsa (Lohengrin), Marie (Wozzeck), Isolda (Tristan & Isolda), Goneril (Regele Lear), Chrysothemis (Elektra), Elisabeth și Venus (Tannhäuser) și Brünnhilde (Siegfried / Walkiria / Amurgul zeilor).

Ricarda Merbeth a lucrat cu o serie de dirijori cunoscuți precum Pierre Boulez, Semyon Bychkov, Riccardo Chailly, Myung-whun Chung, Daniele Gatti, Marek Janowski, Mariss Jansons, Philippe Jordan, Fabio Luisi, Ingo Metzmacher, Kent Nagano, Yannick Nézet-Séguin, Seiji Ozawa, Donald Runnicles, Pinchas Steinberg, Christian Thielemann sau Constantin Trinks.

Dintre angajamentele recente și viitoare amintim rolurile Brünnhilde (Siegfried) și Marschallin (Cavalerul rozelor) în Tokyo, Isolda în Torino și Amsterdam, Leonore (Fidelio) la Opera de Stat din Viena și New National Theatre Tokyo, rolurile principale din Elektra și Elena egipteanca la Scala din Milano și rolul principal din Turandot la Deutsche Oper în Berlin și Marsilia.