For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Tom Erik Lie – George Enescu Festival

Tom Erik Lie

Bariton

Tom Erik Lie s-a născut la Oslo și a studiat muzica din 1986 până în 1991 la Conservator și la the State Opera Academy din Oslo. În 1991, primul său angajament l-a dus la Düsseldorf. Din 1993 până în 1998, Tom Erik Lie a fost angajat la Gelsenkirchen. În rolul lui Wolfram în „Tannhäuser” a fost nominalizat în 1996 de revista „Opernwelt” drept „artist promițător al anului“. În 1995 a primit Bursa Ingrid Bjoner pentru cântăreții tineri.

Au urmat angajamente ca invitat în Hanovra, Essen, Nürnberg, Bonn, Leipzig și Dresda. Din 1998 până în 2001, Tom Erik Lie a fost membru al ansamblului la opera din Leipzig. Aici a cântat Frère Léon în premiera germană a lui Messiaens »Saint François d’Assise«, Guglielmo, Papageno, Siegfried în „Genoveva” de Schumann și Wolfram în „Tannhäuser”, rol pe care l-a cântat și la Opera Regală Copenhaga. În calitate de Don Giovanni și Robert Storch (în „Intermezzo” de R.Strauss) a cunoscut mari succese la Garsington Opera Festival. Din 2001 până în 2004 a fost angajat la Deutsche Oper Berlin, unde a cântat Papageno, Wolfram, Sharpless, Albert, Schaunard și Frère Léon. În Komische Oper Berlin a debutat în 2003 ca ​​Edwin în „Die Csárdásfürstin”. Din 2004 este membru al ansamblului de acolo și îl cântă pe Marcello în „La Bohème”, contele Almaviva în „Căsătoria lui Figaro”, rolurile principale în „Eugene Onegin” și „Don Giovanni”, Sharpless în „Madama Butterfly” , Papageno în „Flautul magic”, Gabriel von Eisenstein în „Die Fledermaus”, prințul Jeletzky în „Pique Dame” și Horatio în „Hamlet” (Christian Premiera) (Christian Premiera) (Christian Premiere). De asemenea, a avut mare succes ca Germont în „La Traviata”.

În mai 2010, Tom Erik Lie a cântat rolul lui Phileas Fogg la Oslo la premiera „În 80 de zile în jurul lumii” de Gisle Kverndokk.
La premiera „Die Meistersinger von Nürnberg” la Komische Oper Berlin în acest sezon, și-a făcut debutul de mare succes ca Beckmesser.

Tom Erik Lie a cântat în numeroase concerte în Europa, Asia și SUA cu dirijori, precum Kirill Petrenko, Christian Thieleman, Sir André Previn, Michael Jurowsky, Marcello Viotti, Paolo Carignani, Friedeman Layer, Jiri Kout, Peter Schneider și Mark Albrecht și a lucrat cu regizori, precum Peter Konwitschny, Hans Neuenfels, Calisto Bieto, Christof Loy, Kasper Holten și Andreas Homoki.