For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Jayce Ogren | George Enescu Festival

Jayce Ogren

Jayce Ogren este considerat unul dintre cei mai inovatori și versatili dirijori din generația lui. De la concerte simfonice până la opere în premieră mondială, Ogren doboară barierele dintre public și muzica clasică.

Ogren și-a început cariera ca dirijor asistent la Cleveland Orchestra și ca director muzical la Cleveland Youth Orchestra între 2006-2009.  De atunci, a dirijat unele dintre cele mai importante orchestre din lume, printre care BBC Symphony, Boston Symphony, Ensemble Intercontemporain, Hong Kong Philharmonic, Los Angeles Philharmonic, New York Philharmonic, Dallas și San Francisco Symphonies, dar și Saint Paul Chamber Orchestra, în concerte unde a dirijat partituri începând cu Mozart până la Beethoven, de la Sibelius la Bernstein, prezentând în premieră mondială compoziții de Steve Mackey și Nico Muhly.
Printre numeroasele lui concerte, Ogren a dirijat premiera din New York a singurei opere compuse de Leonard Bernstein, A Quiet Place, și a fost la pupitrul Ritualurilor primăverii de Basil Twist, ambele la Lincoln Center; premiera mondială la Symphony for a broken orchestra de David Lang, aducând împreună 400 de studenți, muzicieni amatori sau profesioniști, în Philadelphia; și premiera mondială Shalimar the Clown de Jack Perla la Opera Theatre din St. Louis.

De-a lungul timpului a colaborat strâns cu cântărețul și compozitorul Rufus Wainwright, Ogren dirijând în 2012 premiera din America a operei lui, Prima Donna, la Brooklyn Academy of Music, înregistrată mai apoi cu BBC Symphony la Deutsche Grammaphon în 2016. Ogren și Wainwright au apărut împreună în toată lumea, cu National Arts Centre Orchestra în Ottawa, Orchestre national d’Île-de-France din Paris și Toronto Symphony.

Profesor devotat, Ogren a fost invitat de renumitul poet Paul Muldoon să ofere un curs interdisciplinar la Princeton University în anul academic 2017-2018. A lucrat cu studenți de la Brevard Music Center, Juilliard School, Manhattan School of Music, Music Academy of the West și Verbier Festival. În 2016, a oferit un workshop inedit dedicat tehnicilor de repetiții cu orchestra cu profesori de muzică Carnegie Hall în colaborare cu Carnegie Hall Weill Music Institute și Juilliard School Pre-College. Pe de cealaltă parte, Ogren și-a obținut diploma de master în arta dirijorală la New England Conservatory și a fost student Fulbright alături de Jorma Panula.

Nativ din Hoquiam, Washington, Jayce Ogren locuiește în Brooklyn, New York, alături de soția lui, Carly, arhitectă, și de fiul lor, Alistair. Sportiv înrăit, a alergat la maratonul Big Sur, Boston și New York City, the JFK 50 Miler trail run, și la triatlonul Ironman Lake Placid.  Reprezentân 1% dintre locuitorii planetei, Ogren este mândru să îmbine cariera artistică cu dragostea pentru natură și grija pentru mediul înconjurător.