For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Julia Fischer – George Enescu Festival

Una dintre violonistele de top ale lumii, Julia Fischer este o artistă versatilă cunoscută și pentru talentul său extraordinar de pianist de concert, muziciană de camera și profesoară de vioară. Julia a primit primele lecții de vioară și pian la o vârstă foarte fragedă, iar la 9 ani a început să studieze cu renumita profesoară de vioară Ana Chumachenco, devenind ulterior succesoarea ei. Premiul întâi câștigat la ediția 1995 a Concursului Internațional Yehudi Menuhin a reprezentat un prim reper al carierei sale, iar de atunci a cântat alături de orchestre și dirijori de talie mondială.

A mers în turneu în Asia de două ori, o dată cu London Philharmonic Orchestra și Vladimir Jurowski și a doua oară cu Dresden Philharmonic și Michael Sanderling. Recent, i s-a alăturat violonistul Augustin Hadelich pentru un turneu în Germania cu Academia St Martin in the Fields. Dintre reperele stagiunii anterioare, amintim concerte cu Bayerisches Staatsorchester cu Kirill Petrenko la pupitru pe scena Elbphilharmonie din Hamburg, spectacole la Carnegie Hall New York și o rezidență cu Orchestra Simfonică Viena și Philippe Jordan.

În anul 2011, Julia și-a înființat propriul cvartet împreună cu Alexander Sitkovetsky, Nils Mönkemeyer și Benjamin Nyffenegger. A debutat ca pianistă de concert pe scena Alte Oper Frankfurt în 2010, interpretând în aceeași seară Concertul pentru pian de Grieg și Concertul pentru vioară nr. 3 de Saint‑Saëns.

Julia Fischer a lansat numeroase înregistrări primite foarte bine de critici, mai întâi la casa de discuri Pentatone și apoi la Decca. Revoluționând piața muzicii clasice, și-a lansat între timp propria platformă muzicală, JF CLUB, care oferă înregistrări audio și video exclusive, prezentări ale noilor sale înregistrări, precum și o abordare personală a muzicii și activității sale. Julia Fischer deține mai multe premii, inclusiv Crucea Federală de Merit, Premiul Gramophone și Premiul German pentru Cultură. Cântă pe viori realizate de Giovanni Battista Guadagnini (1742) și Phillipp Augustin (2018).