For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser ORCHESTRA DE CAMERĂ MAHLER – George Enescu Festival

Mahler Chamber Orchestra (MCO) a fost înființată în 1997 pe baza viziunii comune de a fi un ansamblu liber si international, dedicat creării și schimbului de experiențe excepționale în muzica clasică. Cu 45 de membri din 20 de țări diferite, MCO funcționează ca un colectiv nomad de pasionați muzicieni care se unesc pentru tururi specifice în Europa și în întreaga lume.

Orchestra este în permanentă mișcare. Până în prezent, a concertat în peste 40 de țări din întreaga lume, pe cinci continente. Orchestra este condusă de o echipă managerială, deciziile sunt luate în mod democratic, cu participarea tuturor muzicienilor.

Sunetul MCO este caracterizat de stilul de muzică de cameră al ansamblului care reflectă personalitățile sale muzicale vii și independente. Repertoriul său de bază, variind de la clasicul și romanticul timpuriu vienez, perioadele pentru opere contemporane și premiere mondiale, reflectă agilitatea MCO în depășirea granițelor muzicale.

Orchestra a primit cele mai importante impulsuri artistice de la mentorul fondator, Claudio Abbado și Dirijorul Laureat Daniel Harding. Pianistul Mitsuko Uchida, violonistii Isabelle Faust și Pekka Kuusisto, precum și dirijorul Teodor Currentzis sunt actualii parteneri artistici care inspiră și modelează orchestra în scopul unei colaborări de lungă durată.

În 2016, dirijorul Daniele Gatti a fost numit consilier artistic al MCO. Concertmaistru Matthew Truscott conduce și dirijează regulat orchestra în spectacolele sale de repertoriu de orchestră de cameră.

Muzicienii MCO au o dorință puternică de a-și aprofunda în mod continuu angajamentul față de public. Acest lucru a inspirit un număr din ce în ce mai mare de întâlniri muzicale și proiecte care aduc muzică, instruire și creativitate comunităților din întreaga lume.

Simțiți muzica, proiectul de educație și mobilizare a MCO, a deschis lumea muzicii pentru copiii surzi și cu deficient de auz prin ateliere interactive în școli și săli de concerte încă din 2012. Muzicienii MCO sunt la fel de hotărâți să-și împărtășească pasiunea și expertiza cu generația următoare de muzicieni: începând cu anul 2009, prin intermediul Academiei MCO, au lucrat cu tineri muzicieni pentru a le oferi o experiență orchestrală de înaltă calitate și o platformă unică de relaționare și de schimb internațional.

În ultimii ani, proiectele majore ale MCO au inclus premiul Beethoven Journey cu pianistul Leif OveAndsnes, care a condus întregul ciclu de concerte Beethoven de claviatura în locații internaționale timp de patru ani, și producția de operă Written on Skin, pe care MCO a lansat-o la Festivalul d’Aix en Provence sub bagheta compozitorului George Benjamin.

MCO a concertat la Festivalul Mozart din New York și a făcut turnee, în co-producție, în marile orașe europene. În 2016, MCO și Mitsuko Uchida au lansat un parteneriat multi-sezonal, centrat pe concertele de pian ale lui Mozart. La încheierea unui ciclu complet din Simfoniile lui Beethoven, MCO și Daniele Gatti continuă să se concentreze asupra operei simfonice a lui Robert Schumann.

Sesiunea Mahler Chamber Orchestra din 2018/19 începe cu prezența sa anuală la Festivalul de la Lucerna. În prima jumătate a sezonului, MCO participă la un turneu european extins, de zece concerte, cu renumitul dirijor Gustavo Dudamel; scoate în evidență opera compozitorului George Benjamin, cu spectacole la Filarmonica din Berlin și la Elbphilharmonie Hamburg, în special prin capodopera sa, Scrispepiele; primește o nouă generație de tineri muzicieni la Academia MCO, sub conducerea lui Andrés Orozco-Estrada; și sustine două programe inovatoare conduse de concertmasterul Matthew Truscott și partenerul său artistic, Pekka Kuusisto.

Mahler Chamber Orchestra a primit în 2017 Mentiune Speciala a Premiului German de Design (Special Mention of the German Design Award 2017) care cunoașterea identității sale de brand.