For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser ZIYU HE – George Enescu Festival

ZIYU HE

violonist

Tânărul violonist Ziyu He a fost unul dintre cei mai precoce interpreți care și-au făcut debutul la Musikverein, alături de Vienna Philharmonic, sub bagheta lui Adam Fischer în 2017, la vârsta de numai 18 ani.

În 2016, Ziyu a câștigat atât International Mozart Competition din Salzburg cât și Yehudi Menuhin Competition, și a fost Eurovision Young Musician of the Year în 2014.

În stagiunea 2018/2019 Ziyu a cântat cu Singapore Symphony Orchestra, National Centre for the Performing Arts Orchestra, Wiener Kammerorchester, Orchestra della Toscana, Orchestra Teatro Petruzzelli, Georgian Philharmonic Orchestra, Shanghai Philharmonic Orchestra, Beijing Symphony Orchestra, Mariinsky Orchestra și Zagreb Philharmonic Orchestra.

A oferit recitaluri la Konzerthaus Wien ca parte a seriei „Great Talents”. În această stagiune, Ziyu va cânta la BBC Proms in the Park, Belfast, și își va face debutul alături de Bucharest Symphony Orchestra, Hangzhou Philharmonic Orchestra și Verbier Festival Chamber Orchestra, printre altele. Este, de asemenea, membru al Altenberg Trio Wien, concertând în toată Europa.

Ziyu a început să cânte la vioară în țara de origine, China, la vârsta de 5 ani. La numai 10 ani a fost invitat de Paul Roczek să studieze cu el în Salzburg, la University Mozarteum unde Ziyu își continuă studiile de master cu Benjamin Schmid și Paul Roczek.