For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Marc Migó Cortés – George Enescu Festival

Marc Migó Cortés

După câțiva ani de studiu pe cont propriu, Marc Migó Cortés (n. 1993, Barcelona) a început să ia lecții de pian sub îndrumarea Lilianei Sainz și a studiat armonia și contrapunctul cu Xavier Boliart. În 2013 a fost admis la ESMUC (Școala Superioară de Muzică din Catalonia), unde a studiat compoziția cu Agustí Charles, Salvador Brotons și Albert Guinovart.

În 2017 Marc Migó s-a mutat la New York pentru a-și continua studiile cu sprijinul unei burse oferite de Fundația SGAE (Spania). A absolvit masteratul la Juilliard School, unde a fost distins cu Premiul pentru Compoziție orchestrală în 2018. În 2019, i-au fost decernate Premiul Festivalului Pablo Casals pentru Sonata pentru violoncel Cerdanyenca, premiul Morton Gould pentru tineri compozitori acordat de ASCAP și premiul anual al concursului de compoziție New Juilliard. În 2020, Marc este artist în rezidență la National Sawdust grație unei Burse Blueprint și, de asemenea, este bursier al programului Minnesota Orchestra Composer Institute. Marc Migó este în prezent C.V. Star fellow la Juilliard School, unde își realizează doctoratul în compoziție, sub îndrumarea lui John Corigliano.