For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Wilson Hermanto | George Enescu Festival

Lăudat pentru talentul său muzical profund, autoritatea naturală, energia și eleganța exuberante ca dirijor, Wilson Hermanto a construit o prolifică carieră internațională. Ca urmare a debutul lui senzațional cu Cameristi della Scala, efectiv în decembrie 2017, Wilson Hermanto își începe asocierea cu orchestra ca dirijor principal invitat.

În stagiunea 2018/19, Wilson Hermanto împreună cu Cameristi della Scala fac un spectacol în Franța, precum și în seria lor anuală de la Teatro alla Scala di Milano. Domnul Hermanto revine ca dirijor invitat atât cu Orchestra Mariinsky, cât și cu Stettin Philharmonic Orchestra și debutează cu Symphony Orchestra din Bari, Italia.

În stagiunea trecută, cu Cameristi della Scala, Wilson Hermanto a susținut mai multe concerte în Elveția: la Meisterinterpreten Series din Tonhalle Zürich, în Lausanne și Variations Musicalesde Tannay, precum și în Festivalul Internațional de Muzică din Izmir, Turcia. Cu Orchestra Filarmonicii Szczecin a făcut un debut de mare succes, dirijând Pelleas și Melisande de Schönberg și la Teatro alla Scala di Milano dirijând concertul aniversar al centenarului lui Leonard Bernstein.Recent, domnul Hermanto a dirijat o producție de succes a operei lui Mozart, Don Giovanni, la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, precum și concerte simfonice cu Orchestra Mariinsky la invitația legendarului  director artistic și general, Valery Gergiev.

Wilson Hermanto are un profil deosebit de puternic în Franța, unde a apărut cu Orchestre national de Lyon, Orchestre philharmonique de radio France, Orchestre national du Capitole de Toulouse, Orchestre de chambre de Paris, Orchestre national de Lorraine, Orchestre national d’Île de France, Orchestre symphonique de l’opéra de Toulon, Orchestre symphonique de Bretagne, Orchestre symphonique de Nancy, precum și la Festivalul de la Grange de Meslay.Alte repere notabile includ spectacolele cu Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken pentru programul televizat Richard Strauss, sărbătorind a 150-a aniversare a compozitorului, Prague Symphony Orchestra pentru  Daphnis et Chloé  de Ravel interpretat complet,  London Philharmonic Orchestra, BBC National Orchestra of Wales, Orchestra della Svizzera Italiana, Orchestre de chambre de Lausanne, NDR Radio Philharmonie Hannover, Ulster Orchestra în Belfast și English Chamber Orchestra.