For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Philippe Dinkel | George Enescu Festival

Philippe Dinkel s-a născut în Vevey (Elveţia) şi studiat pianul în Lausanne (cu Philippe-Jules Godard), la Geneva (premier prix de virtuosité, la clasa lui Harry Datyner), Bloomington (Indiana University, cu Alfonso Montecino) şi Bruxelles (cu Pascal Sigrist). În activităţile sale concertistice muzica de camera ocupă un rol foarte important, în special alături de Trioul Musiviva (laureat cu premiul I la competiţia din Colmar) și de Cvartetul Sine Nomine, dar şi cu alți numeroşi artiști şi ansambluri.

A urmat, de asemenea, un master în muzicologie la Universitatea din Geneva. Autor a numeroase articole şi conferinţe, Dinkel a predat muzicologie, istoria muzicii şi analiză, iar ulterior a devenit directorul Conservatorului de Muzică din Geneva şi, din 2009, al Universităţii de Muzică din Geneva (Haute École de Musique de Genève).

A fost preşedintele Conferinţei Universităţilor Elveţiene de Muzică, a făcut parte din conducerea Asociaţiei Europene a Conservatoarelor și din numeroase jurii, inclusiv ale concursurilor Clara Haskil şi Ceaikovski pentru tineri muzicieni. De asemenea, face parte din conducerea Concursului de la Geneva şi este decan al Departamentului de Muzică al Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Elveţia de Vest.