For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Igor Petrushevski | George Enescu Festival
igor petrushevski

Igor Petrushevski

Igor Petrushevski și-a făcut studiile la Conservatorul din Moscova și la Guildhall School of Music and Drama. În ultimii 25 de ani, elevii săi au fost câștigători ai concursurilor internaționale, printre care: P. Tchaikovsky, N. Paganini, Long-Thibaud, Tibor Varga, R. Lipizer, Indianapolis, Tokyo, H. Wieniavski, Köln, J. Heifetz, Sion, Postacchini, J Joachim, B. Britten, Caneti, G. Enescu, Valsesia și A. Khachaturian. Elevii săi au cântat alături de Maxim Vengerov, Krzysztof Penderecki, Vladimir Jurovski, Christian Jarvi, Schlomo Mintz, Misha Maisky și mulți alți artiști celebri.

Petrushevski a avut numeroase concerte la radio și televiziune în întreaga lume. În ultimii 20 de ani a susținut cursuri de master și a concetat în marile săli de concert din Italia, Franța, Austria, Marea Britanie, toate țările fostei Iugoslavii, Spania (Școala de Muzică Reina Sophia), Rusia (Conservatorul din Moscova), America de Nord și Sud, China (Conservatoriile din Beijing și Shanghai) și Coreea (Universitatea Națională din Seul).

Unii dintre actualii și foștii săi studenți conduc orchestre importante din SUA, Rusia, Germania, Austria și Marea Britanie și cântă în orchestre majore precum Wiener Philharmoniker, ORF, Royal Philharmonic Orchestra, Covent Garden Orchestra etc. Mulți dintre ei și-au construit, de asemenea, cariere solo internaționale și dețin posturi didactice în universități din întreaga lume. Petrushevski este profesor onorific la Conservatorul de Stat din Yerevan, Ipolito Ivanovo și profesor la Conservatorul Richard Wagner din Viena. Anterior a lucrat la Trinity College of Music și Royal Academy of Music din Londra. Un film documentar despre viața și munca sa a fost difuzat în peste 20 de țări.

A fost director artistic al „Strings In London International Music Festival” și al Concursului și Festivalului Clasic de Corzi din Viena. În prezent este director artistic al festivalului Zell Am See, unde lucrează cu Maxim Vengerov și alți artiști celebri.

În ultimii 25 de ani a lucrat în mari festivaluri precum Mozarteum Summer Academy, Beethoven Easter Festival, Festivalul Santander, Festivalul George Enescu, Northern Lights, Allegro Vivo și Festivalul Internațional de Muzică din Malta împreună cu Maxim Vengerov și Salvatore Acardo.

A fost membru al juriului în concursuri internaționale, inclusiv Concursul Internațional George Enescu – Secțiunea Vioară, Concursul Internațional de Vioară A.Chachaturian, Concursul Internațional pentru Tineri Muzicieni P.I. Ceaikovski, Concursul și Festivalul de Clasic de Corzi din Viena, Concursul din Osaka.