For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Koichiro Harada | George Enescu Festival

Koichiro Harada

Născut în 1945, Koichiro Harada a studiat vioara, muzica de cameră și arta dirijorală la Școala de muzică Toho Gakuen și la Juilliard sub îndrumarea lui Hideo Saito, Kazuyoshi Akiyama, Dorothy DeLay și Ivan Galamian. În 1969, domnul Harada a fondat renumitul Cvartet de Coarde Tokyo (Tokyo String Quartet), în care a cântat timp de 12 ani. Foarte apreciat pentru talentul, tehnica și muzicalitatea sa, el a început ulterior să predea în marile centre de educație muzicală, inclusiv Conservatorul din Cleveland și Festivalul de Muzică din Aspen.

Domnul Harada s-a întors în Tokyo în 1983 și a continuat să creeze mai multe ansambluri notabile de muzică de cameră, printre care NADA și Mito Quartet. A concertat în cadrul a numeroase festivaluri de muzică, printre care Festivalul de Muzică din Aspen, Festivalul de Muzică din Nagano-Aspen, Academia de Muzică Ishikawa și Festivalul de Muzică Kurashiki.

De asemenea fiind un dirijor apreciat, Koichiro Harada susține concerte adesea cu New Japan Philharmonic, Orchestra Osaka Philharmonic Orchestra, Hiroshima Symphony Orchestra, Sapporo Symphony Orchestra, Kyoto Symphony Orchestra, Tokyo Philharmonic Orchestra, Orchestra Ensemble Kanazawa, Kyushu Symphony Orchestra și Kioi Sinfonietta, Tokyo, printre multe altele.

Pe lângă activitățile sale privind concertele pe care le susține, domnul Harada este profesor la Școala de Muzică Toho Gakuen și a fost invitat să îndeplinească funcția de membru al juriului pentru numeroase concursuri internaționale precum: Concours Music International Reine Elisabeth de Belgique, Concursul Internațional de Vioară din Indianapolis, Concorso Internazionale Di Violino Premio N. Paganini și Concours International de Violin Henryk Wieniawski. În 2005, a fost președinte al juriului pentru Concours International Long-Thibaud.