For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Min Kim | George Enescu Festival

Min Kim

Min Kim, violonistul și directorul muzical al Orchestrei de Cameră din Coreea este unul dintre principalii violoniști de concert din Coreea de Sud și foarte respectat pentru versatilitatea sa ca solist, muzician de cameră, educator și maestru de concerte.

A absolvit Universitatea Națională din Seoul. Ulterior, a plecat în Germania ca student cu o bursă DAAD în 1969 la Staatlische Hochschule für Musik din Hamburg sub îndrumarea lui W.Hanke și T.Brandis.

A primit premii în multe concursuri naționale de vioară și a cântat cu orchestre precum: Orchestra N.D.R din Hamburg, Orchestra Simfonică Radio din Berlin, Orchestra de Cameră din Köln și multe altele.

În 1979, s-a întors în Coreea și a fost concertmaestru al Orchestrei Filarmonice din Coreea și al Orchestrei Simfonice KBS. De asemenea, el a preluat conducerea Orchestrei de Cameră din Coreea și a fost numit decătre Facultatea de la Universitatea Națională din Seul, în rolul de profesor de vioară. Min Kim, a condus KCO în multe turnee internaționale de mare succes. În rolul său de director de muzică și concertmaestru, a transformat Orchestra de Cameră din Coreea într-unul dintre cele mai de succes grupuri muzicale din Coreea de Sud.

Printre punctele de reper ale carierei sale se numără turneul din 1995 în SUA-Canada, turneele europene și concertul de debut la Salzburg în 1999, Concertul de pace UNESCO din Paris. În perioada 2000-2009, au participat la un concert în premieră ca grup de muzică coreeană în Sala de cameră a Filarmonicii din Berlin, Festivalul Naantali (Finlanda), Festivalul Rheingau (Germania), Festivalul Beethoven (Polonia), Festivalul Mozart (Estonia), Festivalul Speyer (Germania), etc. Până în 2011, KCO a fost angajată în mai multe festivaluri celebre din Europa.

A fost profesor invitat al Academiei Hong Kong și a fost membru al juriului în competiții de renume internațional precum concursul Wieniawski, Concursul Ceaikovski, Concursul Sendai în Japonia, Concursul Leopold Mozart în Germania, Concursul Markneukirchen în Germania, Concursul Internațional din China în China Qingdao, etc. În 2009, a fost invitat în Concursul Regina Elisabeta de la Bruxelles, Concursul Wieniawski pentru tinerii violoniști. De asemenea, elevii săi au câștigat premii în numeroase competiții internaționale importante din întreaga lume.

A lucrat ca decan al facultății timp de 6 ani (2000-2006) în colegiul de muzică al Universității Naționale din Seul. În prezent, este profesor emerit al Universității Naționale din Seul și director al Orchestrei de Cameră din Coreea și a ansamblului Seul Isng Yun.