For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Arto Noras | George Enescu Festival

Arto Noras

Unul dintre cei mai remarcabili violonceliști ai momentului, Arto Noras a studiat sub îndrumarea lui Yrjö Selin și împreună cu Paul Tortelier. A devenit cunoscut pe plan internațional după succesul său în Concursul Ceaikovski din Moscova, în 1966.

Arto Noras a cântat împreună cu mari orchestre și dirijori din întreaga lume și stăpânește întreg repertoriul de violoncel. De asemenea, s-a remarcat prin repertoriul de cameră cu unii dintre cei mai apreciați muzicieni.

Noras are o listă destul de vastă de înregistrări pe numele său, inclusiv mai multe lucrări scrise special pentru el. Recent a înregistrat în colaborare cu Krzysztof Penderecki și alții.

Cariera îndelungată a lui Arto Noras în calitate de profesor de violoncel la Academia Sibelius, clasele sale de master din întreaga lume și rolul său de membru al juriului în concursuri internaționale de violoncel au contribuit la avansarea muzicii de violoncel atât în Finlanda cât și în întreaga lume.

Este fondatorul și directorul artistic al Festivalului de Muzică Naantali și al Concursului internațional de Violoncel Paulo.