For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Jérôme Pernoo | George Enescu Festival

Jérôme Pernoo

Jérôme Pernoo este laureat al mai multor premii internaționale: Concursul Rostropovitch, Concursul Ceaikovski din 1994 și Concursul Pretoria în 1996.

Jérôme Pernoo a susținut concerte împreună cu cele mai importante orchestre europene. Interpretează muzică de cameră în festivaluri și recitaluri cu pianistul Jérôme Ducros, pe unele dintre cele mai prestigioase scene musicale, precum Wigmore Hall din Londra, Théâtre du Châtelet, Théâtre des Champs-Élysées sau la Cité de la musique din Paris .

În 2006, a înregistrat în premieră mondială Marele Concert al lui Offenbach cu Les Musiciens du Louvre și Marc Minkowsky (Deutsche Grammophon). În septembrie 2008, a avut premierea concertului de violoncel care i-a fost dedicat de către Guillaume Connesson, sub conducerea lui Jérémie Rhorer. El a înregistrat acest concert pentru Deutsche Grammophon, cu Jean-Christophe Spinosi și Filamonica din Monaco, și integral lucrărilor de muzică de cameră de Connesson pentru Sony Classical.

În 2013, a fost invitat la Sala Carnegie din New York și în anul următor la Filarmonica din Berlin.

După șapte ani de predare la Royal College of Music din Londra, Jérôme Pernoo a fost numit profesor de violoncel la Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse din Paris în 2005.

De asemenea, este creatorul și directorul artistic al Festivalului Les Vacances de Monsieur Haydn, situat în La Roche-Posay (Franța), al cărei prime ediții a avut loc în septembrie 2005.

Din 2015, a creat Centrul de muzică de cameră din Paris, o serie de concerte de muzică de camera, la Salle Cortot din Paris.

Jérôme Pernoo cântă la un violoncel baroc italian și un violoncel piccolo din secolul al XVIII-lea, din școala de la Milano, precum și un violoncel modern făcut pentru el de Franck Ravatin.