For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Julius Berger | George Enescu Festival

De mai bine de patruzeci de ani, violoncelistul Julius Berger, născut în Augsburg, Germania, a făcut parte integrantă din lumea muzicii, nu doar pentru talentul său incredibil. După a doua înregistrare a Suitelor pentru violoncel al lui Bach a fost numit de către cunoscuta publicație Frankfurter Allgemeine „un profet al violoncelului”. Cea mai recentă înregistrare a lui a primit mult doritul „Supersonic Award”.

Julius Berger este de asemenea activ în plan internațional ca solist – a înregistrat numeroase CD-uri și a format o nouă generație de muzicieni de top. După ce și-a început cariera de profesor în Würzburg, Saarbrücken și Mainz, a predat la Universitatea din Augsburg din 2000 până în 2019, ținând în același timp masterclass-uri în toată lumea, precum cel din anul 1992 de la Academia Internațională de Vară din Salzburg.

Totodată, el este directorul artistic al „Eckelshausener Musiktage” și al „Festivalului Asiago” din Italia. A organizat concursuri internaționale și de asemenea este solicitat la nivel mondial pentru a fi membru în juriul a diverse concursuri. Mai mult, s-a dedicat cu devotament cercetării lucrărilor parțial necunoscute ale lui Boccherini. Dar a ajuns să fie recunoscut și prin marele său angajament pentru muzica contemporană a Sofiei Gubaidulina; Franghiz Ali- Zadeh, Wilhelm Killmayer etc. Peste douăzeci de concerte de violoncel și lucrări de muzică de cameră i-au fost dedicate, premiate și chiar înregistrate de el.

Julius Berger este membru cu drepturi depline al „Academiei de Știință și Literatură” din Mainz. Recent a fost publicată cartea sa „Dewdrops” cu propriile texte, poezii și fotografii.