For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Raimund Trenkler | George Enescu Festival

Raimund Trenkler

Raimund Trenkler s-a născut în anul 1962 și a crescut în Berlin. După ce și-a încheiat studiile de violoncel la Londra, a ocupat poziția de prim-violoncelist solo cu Orchestra Filarmonică din Seul, în 1990. În 1991, a fondat ansamblul „Cellissimo” format din cinci violonceliști, cu care a concertat în festivaluri internaționale din întreaga lume.

Un an mai târziu, împreună cu Marta Casals Istomin – văduva lui Pablo Casals – și Mstislav Rostropovich, a dezvoltat ideea de a-l celebra pe Pablo Casals și de a duce mai departe mesajul său de umanitate universală. Ei și-au dorit să facă asta prin reunirea muzicienilor din toate generațiile și de pe tot globule, în Kronberg, pentru a face muzică împreună și pentru a învăța unul de la celălalt. Cu acest scop în minte, Trenkler și un grup de sponsori privați au fondat Academia Kronberg în februarie 1993.

Astăzi, la Academia Kronberg, cei mai cunoscuți profesori din domeniile lor instruiesc tineri artiști înzestrați pentru a deveni soliști în discipinele de vioară, viola și violoncel. În acest sens, Academia vede rolul său în a-i sprijini pe acești tineri muzicieni să devină cei mai buni din lume, ajutându-i, de asemenea, să dezvolte conștientizarea responsabilității lor față de societate. Din toamna anului 2017, la inițiativa lui Trenkler și sub conducerea sa, Kronberg Academy construiește Casals Forum, un loc unic de muzică de cameră pentru aproximativ 600 de membri ai publicului, care va adăposti, de asemenea, un nou centru de studiu și administrație. Planul pentru deschiderea oficială a celor două clădiri este programată pentru stagiunea 2021/22.

Raimund Trenkler este Președinte al Consiliului de Administrație al Fundației Academiei Kronberg, precum și președinte al Fundației pentru Violoncel Rostropovici și Gidon Kremer Stiftung. A participat în mod regulat și continuă să facă acest lucru, în jurii pentru multe concursuri internaționale de vioară, viola și violoncel.