For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Tang Zhe | George Enescu Festival

Tang Zhe

Născut în China, Zhe Tang a început studiile în Conservatorul de Muzică din Shanghai la vârsta de doisprezece ani. După absolvire, el și-a continuat studiile în Statele Unite și a obținut doctoratul în arte muzicale la Eastman School of Music, unde a predat și a lucrat ca asistent didactic al profesorului Barry Snyder.

În 2003,  Zhe Tang a devenit unul dintre cei mai tineri profesori de pian din Conservatoru din Shanghai. Pe lângă funcția de profesor, el a fost numit vice-decan al Conservatorului de Muzică din Shanghai, Director de educație și cercetare în departamentul de pian, președintele departamentului de pian pentru școala generală afiliată Conservatorului din Shanghai, Președinte al Societății Profesioniste pentru pian din Shanghai, Director artistic al Festivalului și Institutului Internațional de Pian din Shanghai și Director Artistic al Concursului Shanghai Spring International Piano.

De-a lungul carierei sale a primit numeroase premii, printre care, medalia de argint la Concursul internațional de Pian Edvard Grieg din Norvegia și premiul I la Concursul de Pian Kosciuszko Chopin. El a fost desemnat câștigător al bursei Fundației Adele Marcus, care i-a permis să interpreteze în diverse concerte din Statele Unite. La Eastman School of Music, i s-a acordat o bursă de la Fundația Liberace și mult doritul Certificat de Interpret.

A apărut ca solist cu numeroase orchestre și a colaborat cu dirijorii Jahja Ling, Mitchell Arnold, Fusao Kajima și mulți alții. Spectacolele domnului Tang cu Orchestra Filarmonică din China și cu Orchestra Simfonică din Shanghai au fost difuzate de Televiziunea Națională Chineză și Radio, ajungând la aproximativ 900 de milioane de oameni. De asemenea, el a interpretat în premieră, în America, Concertul nr. 2 pentru pian și viola de Alexander Tchaikowsky. A susținut numeroase recitaluri solo în Statele Unite, Europa și Orientul Îndepărtat. Concertele sale au fost auzite la radio și televiziune, inclusiv BBC, NBC, Televiziunea și Radioul Național Chinezesc, Televiziunea Națională Poloneză, Televiziunea Orientală, WQXR din New York, WFMT din Chicago și altele.

Fiind unul dintre pianiștii și pedagogii cei mai importanți din China, Zhe Tang a predat masterclass-uri și a susținut prelegeri la multe universități, conservatorii, școli de muzică, festivaluri din China, Europa și Statele Unite. Mulți dintre studenții săi au câștigat premii de top la concursuri naționale și internaționale. El este un membru frecvent în juriul concursurilor de pian, participând in juriul concursurilor Gina Bachauer, Bösendorfer, Cleveland, Hilton Head, Mozart și toate concursurile importante naționale chineze. De asemenea, a organizat concursuri, festivaluri și a contribuit în rolul de consilier pentru peste douăzeci de universități și organizații muzicale din China. Recent, a primit numeroase premii, printre care „Marele premiu pentru excelență în predare” de către guvernul chinez și a fost prezentat pe coperta „ Piano Artistry ” – cea mai importantă revistă de pian din China.