For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Academy of St Martin in the Fields | George Enescu Festival

Academy of St Martin in the Fields

Academy of St Martin in the Fields este una dintre cele mai distinse orchestre de cameră, renumită pentru interpretările sale caracterizate de strălucire și prospețime.

Înființată de Sir Neville Marriner în anul 1958 dintr-un grup de muzicieni de renume din Londra, orchestra a susținut prima sa reprezentație în biserica ce poartă același nume, în noiembrie 1959. Prin concerte de neegalat și o producție vastă de înregistrări – printre care se evidențiază Cele Patru Anotimpuri de Vivaldi din 1969 și coloana sonoră a filmului premiat cu Oscar, Amadeus – orchestra a câștigat o reputație internațională demnă de invidie datorită sunetului său distinctiv, studiat și rafinat. Cu o discografie mult lăudată ce cuprinde peste 500 de titluri și – în circumstanțe obișnuite – un program de turnee internaționale bogat, numele și sunetul caracteristic al orchestrei Academy of St Martin in the Fields sunt bine cunoscute și îndrăgite de iubitorii muzicii clasice de pretutindeni.

În prezent, orchestra este condusă de către directorul muzical și violonistul Joshua Bell, păstrând spiritul colegial și flexibilitatea ansamblului original restrâns, fără dirijor, semne devenite deja distinctive pentru ansamblu. Sub îndrumarea lui Bell și cu susținerea directorului Tomo Keller și a dirijorului principal invitat Murray Perahia, orchestra ASMF continuă să testeze limitele reprezentațiilor sale, oferind un repertoriu simfonic și cameral la nivel înalt în locuri prestigioase din întreaga lume.

În urma măsurilor de carantinare impuse la nivel global din cauza virusului COVID-19, orchestra a dat startul unei campanii digitale de strângere de fonduri pentru a finanța producția de noi reprezentații înregistrate video. Filme în care se regăsesc Elgar și Shostakovich sunt deja disponibile, iar viitoarele planuri de producție includ înregistrarea cu directorul muzical Joshua Bell. În plus, a fost lansată o serie de concerte susținute în casa spirituală a ansamblului, biserica Saint Martin in the Fields din piața Trafalgar, Londra. Seria, prima de acest gen realizată în orașul de origine după mult timp, prezintă o colaborare cu artiști de renume internațional în concerte concepute de membri ai orchestrei. O a doua serie este dată spre difuzare în perioada martie – august 2021. În urma unei apariții împreună cu Joshua Bell în cadrul BBC Proms din 2021, planurile pentru sezonul 2021/2022 includ turnee în Europa și Statele Unite ale Americii împreună cu directorul muzical Joshua Bell, lansarea unei noi serii de concerte cu concursul unor compozitori contemporani de renume și reprezentații pe scene europene împreună cu soliștii Julia Fischer, Lucas și Arthur Jussen, dirijorul Ben Glassberg, Pablo Ferrandez, Jan Lisiecki.

Pentru a afla mai multe informații despre Academy of St. Martin in the Fields, vă rugăm să vizitați www.asmf.org, sau să urmăriți orchestra pe Instagram, Facebook și Twitter. În cazul în care doriți să vă implicați în susținerea activității orchestrei, contactați development@asmf.org.