For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser ACREDITAREA JURNALIŞTILOR LA CONCURSUL INTERNAȚIONAL GEORGE ENESCU 2022 | George Enescu Festival

ACREDITAREA JURNALIŞTILOR LA CONCURSUL INTERNAȚIONAL GEORGE ENESCU 2022

Ediția 2022 a Concursului Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 4-18 septembrie, la Ateneul Român din București. În total, 34 de tineri muzicieni din întreaga lume s-au calificat în semifinalele competiției, la secțiunile Violoncel, Vioară și Pian. De asemenea, 22 de lucrări orchestrale și camerale vor intra în concurs la Secțiunea Compoziție, unde va fi acordat și un Premiu pentru Originalitate.

Programul Concursului include un Concert Extraordinar de Deschidere, programat pe 4 septembrie, cinci recitaluri susţinute de artişti consacraţi, precum și concerte cu orchestră – Finalele pe Secțiuni (Violoncel, Vioară, Pian), desfășurate alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, unde trei dintre cei mai buni tineri muzicieni selectați de juriul de specialitate vor interpreta câte un concert integral, iar la finalul serii se va desemna câștigătorul competiției. În cadrul Semifinalelor poate fi urmărită pas cu pas evoluția tinerilor muzicieni înscriși în Concurs, aceștia prezentând în fața juriului de specialitate și a publicului un număr vast de lucrări sub formă de recitaluri. Lucrările câștigătoare ale Secțiunii de Compoziție vor fi anunţate publicului pe 18 septembrie, odată cu câștigătorii Secțiunii de Pian.

Programul complet al Concursului este disponibil la acest link.

ACREDITAREA PRESEI

La ediția 2022 a Concursului Enescu, acreditarea se va face în baza completării unui formular online pe site-ul Concursului și Festivalului, www.festivalenescu.ro, la Secţiunea PRESĂ, în următorii pași:

1. Se intră pe link-ul de acces pentru înregistrare.

2. Se completează câmpurile cu informațiile solicitate. Se citesc Termenii și Condițiile și se bifează caseta aferentă.

3. După completarea informațiilor, fiecare jurnalist primește un mesaj de confirmare a înregistrării informațiilor.

4. La încheierea procesului de acreditare, în baza unei proceduri de verificare, jurnaliștii primesc pe email confirmarea acreditării.

5. Acreditarea este sub forma unui ecuson. Ecusonul de acreditare va putea fi ridicat pe data de 1 septembrie, la Ateneul Român, în intervalul orar 11.00-14.00 sau în prima zi de participare la un recital sau concert din cadrul Concursului Internaţional George Enescu, la intrarea în foaierul Ateneului.

Termenul final pentru înregistrarea online a datelor de acreditare este 28 august 2022.

Limita maximă per redacție este de două acreditări (jurnalist + cameraman/fotograf după caz), în timp ce pentru jurnaliștii de specialitate şi bloggeri – limita este de o acreditare.

Acreditările permit accesul jurnaliștilor în sala de concert pe locurile destinate presei.

Pentru orice alte detalii sau în cazul întâmpinării de dificultăţi tehnice, jurnaliştii pot scrie pe adresa de email press@artexim.ro.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:

1. ACCES LA INFORMAȚII – Pe perioada Concursului, vor avea loc și evenimente conexe – lansări de CD-uri, sesiuni de autografe. Jurnaliștii sunt invitați să se informeze în legătură cu toate evenimentele din comunicatele de presă, precum și de pe site-ul www.festivalenescu.ro.

2. ACCES LA EVENIMENTE – Accesul reprezentanților media în sala de concert se va face exclusiv pe baza acreditărilor. Având în vedere numărul limitat de locuri, organizatorii își rezervă dreptul de a stabili ca la unele concerte să participe un singur reporter + un om de imagine.

3. ACCES LA IMAGINI VIDEO – Televiziunea Română are dreptul exclusiv de a înregistra recitalurile și concertele din cadrul Concursului. Celelalte televiziuni au dreptul să preia imagini de la TVR, sau să filmeze timp de maxim 3 minute la începutul sau la finalul recitalurilor și concertelor din cadrul Concursului Enescu 2022. Pentru o bună desfășurare a actului artistic, filmarea se va face în spatele sălii de concert și exclusiv în baza acreditării de presă oferite de organizatori sau, în cazul unei situații artistice specifice, doar cu acordul organizatorilor. La toate celelalte evenimente organizate în cadrul Concursului (conferințe, lansări, alte activități culturale) accesul este liber. Recitalurile și concertele vor fi transmise în live streaming pe site-ul www.festivalenescu.ro.

4. ACCES LA IMAGINI FOTO – Fotografii sunt bineveniți la toate evenimentele Concursului Enescu 2022. Fotografierea se face timp de maxim 3 minute, la începutul și la finalul fiecărui recital și concert. Pentru o bună desfășurare a actului artistic, fotografierea se va face din spatele sălii de concert și exclusiv în baza acreditării de presă oferite de organizatori sau, în cazul unei situații artistice specifice, cu acordul organizatorilor.

Fotografii oficiali ai Concursului Enescu 2022 vor pune la dispoziția presei gratuit o serie de imagini în timp real de la evenimentele din cadrul Concursului, realizate de fotograful oficial al Concursului. Acestea pot fi accesate la acest link. De asemenea, la solicitarea presei, organizatorii pot oferi gratis imagini din arhivele artiștilor sau din arhiva Concursului

La toate celelalte evenimente organizate în cadrul Concursului (conferințe, lansări, activități culturale etc.) accesul este liber.

Publicațiile sunt rugate să respecte regulile de creditare în utilizarea fotografiilor realizate de fotografii oficiali ai Concursului Enescu.

5. RETRAGEREA ACREDITĂRILOR – Organizatorii își rezervă dreptul de a retrage acreditările pentru nerespectarea regulilor în sălile de concert, precum și de a introduce reguli noi, în situații excepționale. Concursul George Enescu este recunoscut la nivel internațional, fiind membru al World Federation of International Competitions și trebuie să respecte regulile de organizare care permit alinierea la standardele forurilor de profil.

6. SOLICITĂRI DE INTERVIURI – Jurnaliștii sunt rugați să facă demersuri din timp pentru realizarea de interviuri, la adresa de email press@artexim.ro Solicitările vor fi transmise artiștilor, care vor decide în funcție de agenda proprie dacă le oferă sau nu. Având în vedere timpul restrâns pe care o bună parte din artiști îl petrec în România, cu ocazia Concursului George Enescu, este posibil ca unele solicitări de interviuri să nu fie onorate.