For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Acreditări media | George Enescu Festival

Acreditări media

Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 31 august- 22 septembrie 2019, la Sala Palatului, la Ateneul Român, Sala Radio și Sala mică a Palatului din București. Vor avea loc și câteva concerte asociate la Teatrul Metropolis, Teatrul Național, Muzeul Municipiului București.

În total, în cadrul Festivului se  vor desfășura 84 de concerte, timp de 23 de zile, în patru mari secțiuni: Mari Orchestre ala lumii, Recitaluri și concerte camerale, Concertele de la Miezul Nopții și Muzica secolului XXIProgramul complet al Festivalului este disponibil la acest (link)

ACREDITAREA PRESEI

La ediția 2019 a Festivalului procedura de acreditare a jurnaliștilor se va desfășura online.

Acreditarea se va face în baza completării unui formular online pe site-ul Festivalului www.festivalenescu.ro în următorii pași:

 1. Se intră pe link-ul de acces pentru înregistrare (click aici), protejat cu parola „acreditare“.
 2. Se completează câmpurile cu informațiile solicitate. Se citesc Termenii și Condițiile și se bifează caseta aferentă.
 3. După completarea informațiilor, fiecare jurnalist primește un mesaj de confirmare a înregistrării informațiilor.
 4. Se verifică și se validează solicitările, la fiecare trei zile.
 5. La încheierea procesului de acreditare, în baza unei proceduri de verificare, jurnaliștii primesc pe email confirmarea acreditării, însoțită de acreditarea în format pdf, dacă opțiunea a fost făcută pentru acreditare în format electronic.
 6. Acreditarea este emisă de operatorul EVENTIM sub forma unui talon/pdf cu cod unic de bare, care va fi livrat pe emailul jurnalistului la adresa înregistrată de acesta în site.
 7. Pentru cei care optează pentru varianta fizică/ cartolină, aceasta va fi emisă până la finalul perioadei de acreditare și transmisă prin curier, pe adresa redacției care a solicitat acreditarea.

Termenul final pentru înregistrarea online a datelor de acreditare este 12 iulie 2019.

Pentru entitățile media, limita maximă per redacție este de două acreditări, în timp ce pentru jurnaliștii de specialitate și bloggeri –  limita este de o acreditare.

Acreditările nu sunt nominale, astfel încât acestea pot fi transmisibile în cadrul redacției. În același timp, codul unic de înregistrare al acreditării nu permite înregistrarea peste numărul alocat per publicație/jurnalist și nici înstrăinarea acreditării către terți din afara redacției.

Acreditările permit accesul jurnaliștilor în sala de concert, însă acestea nu au locuri alocate.

Pentru bună regulă, sunt rezervate în sălile de spectacol de la Ateneul Român, Sala Radio și de la Sala Palatuluicâteva locuri pentru mass media care vor putea fi ocupate pe principiul primului venit:

 • La Ateneul Român – Lojele 50 și 52;
 • La Ateneul român, pentru spectacolele din seria Concertele de la miezul nopții, de la ora 22:00, lojele 46-48;
 • La Sala Radio, sectorul F, locurile 552 – 558;
 • La Sala Palatului – sectorul G, rândul 20, locurile 1-14 și rândul 21, locurile 9-14.

Baza de date se află în proces constant de construcție. Astfel, în cazul în care un jurnalist primește mesajul că nu se regăsește în baza de date deja existentă în sistemul site-ului, este rugat să trimită un email cu datele sale de identificare, precum și cu publicația de care aparține sau cu care colaborează, pe adresele:
anamaria.onisei@festivalenescu.ro și press@festivalenescu.ro pentru a fi introdus în sistem și a putea urma ulterior pașii din procedura mai sus menționată.

 

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:

 1. ACCES LA INFORMAȚII – Pe perioada Festivalului, vor avea loc și evenimente conexe, spectacole de stradă, audiții, expoziții, lansări de CD-uri, forumuri etc. Jurnaliștii sunt invitați să se informeze în legătură cu toate evenimentele din comunicatele de presă, precum și de pe site-ul www.festivalenescu.ro și, respectiv aplicația EnescuExperience, care poate fi descărcată din magazinele Google Play și Apple store.
 2. ACCES LA EVENIMENTE – Accesul reprezentanților media în sala de concert se va face exclusiv pe baza acreditărilor. Având în vedere numărul limitat de locuri, organizatorii își rezervă dreptul de a stabili ca la unele concerte să participe un singur reporter + un om de imagine. Acreditarea asigură acces, dar nu asigură loc.
 3. ACCES LA IMAGINI VIDEO – Dreptul exclusiv de a înregistra recitalurile și concertele din cadrul evenimentelor aparține producătorilor Festivalului și partenerilor pentru transmisiuni. Televiziunile au dreptul să preia imagini sau să filmeze timp de maxim 3 minute, la începutul  sau la finalul recitalurilor și concertelor din cadrul Festivalului Enescu 2019.
 4. Pentru o bună desfășurare a actului artistic, filmarea se va face în spatele sălii de concert și exclusiv în baza acreditării de presă oferite de organizatori sau, în cazul unei situații artistice specifice, doar cu acordul organizatorilor. La toate celelalte evenimente organizate în cadrul Festivalului (conferințe, lansări, deschideri, activități culturale etc.) accesul este liber. Recitalurile și concertele vor fi transmise în live streaming pe site-ul www.festivalenescu.ro.
 5. ACCES LA IMAGINI FOTO – Fotografii sunt bineveniți la toate evenimentele Festivalului Enescu 2019. Fotografierea se face timp de maxim 3 minute, la începutul și la finalul fiecărui recital și concert. Pentru o bună desfășurare a actului artistic, fotografierea se va face numai din spatele sălii de concert și exclusiv în baza acreditării de presă oferite de organizatori sau, în cazul unei situații artistice specifice, cu acordul organizatorilor.

Fotografii oficiali ai Festivalului Enescu 2019 vor pune la dispoziția presei o serie de imagini în timp real de la evenimentele din cadrul Festivalului pe un server creat special pe site-ul www.festivalenescu.ro. De asemenea, la solicitarea presei, organizatorii pot oferi gratis imagini din arhivele artiștilor sau din arhiva Festivalului.

La toate celelalte evenimente organizate în cadrul  Festivalului (conferințe, lansări, activități culturale etc.) accesul este liber.

Publicațiile sunt rugate să respecte regulile de creditare în utilizarea fotografiilor realizate de fotografii oficiali ai Festivalului Enescu.

 1. RETRAGEREA ACREDITĂRILOR – Organizatorii își rezervă dreptul de a retrage acreditările pentru nerespectarea regulilor în sălile de concert, precum și de a introduce reguli noi, în situații excepționale. Festivalul George Enescu este recunoscut la nivel internațional, fiind membru al World Federation of International Festivals și trebuie să respecte regulile de organizare care să permită alinierea la standardele forurilor de profil.
 2. SOLICITĂRI DE INTERVIURI – Jurnaliștii sunt rugați să facă demersuri din timp pentru realizarea de interviuri, la adresele de email:
  anamaria.onisei@festivalenescu.ro și press@festivalenescu.ro

Solicitările vor fi transmise artiștilor, care vor decide în funcție de agenda proprie dacă le oferă sau nu. Având în vedere timpul restrâns pe care o bună parte din artiști îl petrec în România, cu ocazia Festivalului Internațional George Enescu, este posibil ca unele solicitări de interviuri să nu fie onorate.