For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Adrian Petrescu | George Enescu Festival

Muzician cu o impresionanta cariera artistica nationala si internationala Adrian Petrescu este prim oboist al Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti, dirijor invitat in stagiunile orchestrelor simfonice din Romania si din strainatate.

Totodata este fondatorul si dirijorul formatiei camerale de suflatori de alama “Romanian Brass”.

Dupa terminarea studiilor si a specializarilor muzicale cu profesori de renume, a fost laureat al concursurilor de la Bucuresti, Praga, Markneukirchen.Din anul 1990 este prim oboist al Filarmonicii “George Enescu” Bucuresti.

Are o prezenta constanta in caliate de dirijor si solist al prestigiosului Festival International “George Enescu” din Bucuresti cu un repertoriu care se imbogateste mereu si care cuprinde pertituri de referinta de la Muzica Preclasica pana la Muzica Secolului XXI.

A onorat invitatiile Festivalurilor de la Cluj, Sibiu, Tg. Mures, Brasov, SatuMare, Iasi, Bacau, Botosani, Craiova, Rm. Valcea dar si in strainatate la Hanover, London, Zaragoza, Schwerin, “Cimarosa di Fermo”, Charleroi, NorfolkNorwich, Thessaloniki, Istambul, Ankara.