For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Adrian Petrescu | George Enescu Festival
petrescu

Adrian Petrescu

Muzician cu o impresionantă carieră artistică naţională şi internaţională Adrian Petrescu este prim-oboist al Filarmonicii George Enescu din Bucuresti, dirijor invitat ȋn stagiunile orchestrelor simfonice din Romȃnia şi dirijorul permanent al formaţiei camerale de suflători de alamă “Romanian Brass”. Recent a fost desemnat dirijor invitat permanent al Filarmonicii Moldova din Iaşi.

Născut la Brașov a ȋnceput la vȃrsta de 6 ani studiul pianului, apoi la vȃrsta de 10 ani cel al oboiului. Dupa terminarea studiilor şi a specializărilor muzicale cu profesori de renume, a fost laureat al unor concursuri de mare prestigiu, cum ar fi cel de la Praga sau din Marktneukirchen, Germania. Din anul 1990 este prim-oboist al Filarmonicii George Enescu din București.

A concertat ȋn ţară şi ȋn străinătate alături de mari dirijori şi soliști şi a fost invitat ca solist la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale. Ȋn anul 2005 Adrian Petrescu a fondat formaţia camerală de suflători de alamă ”Romanian Brass”, iar ȋn anul 2008 a debutat pe podiumul dirijoral ȋn faţa unei orchestre simfonice. Adrian Petrescu a dirijat majoritatea orchestrelor din Romȃnia, dar şi din străinătate, cum ar fi la Londra şi ȋn Zaragoza, Spania. A realizat o serie de ȋnregistrări pe CD și DVD atȃt ca solist, cȃt şi ca dirijor al formaţiei ”Romanian Brass”.

Adrian Petrescu este distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa I, decernat de Preşedintele României.