For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Aihao Zheng | George Enescu Festival

CHINA

Violoncelistul chinez Aihao Zheng, născut în 24.01.1995, a inceput ca student la Conservatorul de Muzica Shanghai, din China, a continuat si a cantat apoi  la New England Conservatory din Boston, din 2013 până în 2019. Zheng a absolvit cursuri de licența și master în muzică, specializarea Violoncel, la Conservatorul din New England, sub îndrumarea lui Paul Katz și a lui Laurence Lesser. In 2019 a inceput sa studieze cu Prof. David Geringas la Berlin. Din octombrie 2021 studiază pentru Konzertexamen (recital de absolvire) la Universitatea de Muzică și Teatru Rostock, Germania, cu prof. Natalie Clein.

În 2016, Zheng a câștigat premiul I al Concursului de violoncel NEC Tecchler-Forster, astfel a ajuns să cânte la un violoncel William Forster II din 1795. În 2017, este câștigătorul concursului de concerte pentru Orchestra de Tineret a Filarmonicii din Boston. În 2018, este finalist al competiției Mika Hasler. A fost invitat să cânte ca si solist in Festivalul „Super Cello” de la Beijing, în sala de concerte a Muzeului Național. În 2020, a fost invitat ca bursier de Festivalul de violoncel Piatigorsky din Los Angeles. În 2021, a câștigat premiul al doilea al celui de-al 7-lea Concurs Internațional de Muzică Triomphe de l’Art de la Bruxelles. Zheng a cântat cu unele orchestre renumite, inclusiv Boston Philharmonic Youth Orchestra, Baden-Baden Philharmonie, Geringas Chamber Orchestra.

Zheng ia lecții și cursuri de master de la Lluis Claret, Andres Diaz, Gary Hoffman, Pieter Wispelway, Ralph Kirshbaum, David Geringas, Wolfgang Boettcher, Wolfgang Emanuel Schmidt, Jens Peter Maintz și Frans Helmerson.

PROGRAM:

Etapă online
Piatti Capriciul op. 25 nr. 7
Bach Suita nr. 3 în do major pentru violoncel solo BWV 1009
Haydn Concertul nr. 2 în re major pentru violoncel și orchestră Hob. VIIb/2
Schumann Fantasiestücke op. 73 (două piese la alegere)
Debussy Sonata în re minor pentru violoncel și pian L. 135
Ligeti Sonata pentru violoncel solo

Semifinală
Enescu Sonata nr. 2 în do major pentru violoncel și pian op. 26
Șostakovici Sonata în re minor pentru violoncel și pian op. 40
Rostropovici Humoresca op. 5

Finală
Șostakovici Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107