For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Alexander Kaimbacher | George Enescu Festival

Alexander Kaimbacher

Tenorul austriac Alexander Kaimbacher cântă în mod egal în spectacole de operă și de concert. A studiat canto, dramă, pedagogie Waldorf, teatru, film și media la Universitatea din Viena. A fost membru al Ansamblului Operei de Stat din Viena din 2007 până în 2010 și membru al Operei de Stat Bavareze din 2011 până în 2016. Spectacolele l-au dus în teatre și săli de concerte din toată Europa: la Théâtre des Champs Élysées, Philharmonie Luxembourg și Paris, la Operele din Bari, Florența, Napoli, Roma, Zurich, Teatro alla Scala, Gasteig München, Köln, Musikverein din Viena, Teatro Monumental Madrid, ACF New York și Washington, la festivalurile din Salzburg, Bregenz, Grafenegg, Klangbogen din Viena, Sankt Petersburg și Festivalul din Israel.

Repertoriul său extins se întinde de la rolurile lirice de tenor în lucrări de Mozart, până la roluri consacrate în opere de Wagner și Strauss. Este specialist în muzică contemporană. În 2016, Alexander Kaimbacher a fost apreciat pentru interpretarea sa remarcabilă și emoționantă a rolului Gustav von Aschenbach în Moartea la Veneția de Benjamin Britten la Teatrul Bielefeld, pentru care a fost numit „Cel mai bun interpret al anului” în sondajul din 2016 al criticilor muzicali de la Die Welt. În 2019 s-a întors la Opera din Zürich, interpretând rolul lui Piet the Pot într-o nouă punere în scenă a spectacolului Le Grand Macabre de Ligeti.

În fiecare sezon concertează în recitaluri cu celebrele cicluri de Lied precum Winterreise de Franz Schubert și Reisebuch aus den österreichischen Alpen de Ernst Krenek. În 2021/22, Kaimbacher va debuta în rolurile principale în Hiob de Bernhard Lang la Teatrul din Klagenfurt, în Eiger de Fabian Müller în Biel / Solothurn în Elveția și în prima producție germană a spectacolului Egmont de Christian Jost în Bielefeld.

Alexander Kaimbacher a lucrat cu dirijori precum Marcello Viotti, Silvain Cambreling, Walter Kobera, Martin Haselböck, Tito Ceccherini, Manfred Honeck, Alfred Eschwe, Andres Orozco-Estrada, Christian Thielemann, Stefan Soltesz, Ulf Schirmer, Kirill Petrenko, Franz Welser-Möst , Omer Meir-Wellber, Seiji Ozawa, Semyon Bychkov, Philippe Jordan și Zubin Mehta.